Teismas pirmiausia leido suimti 31 m. vyrą.

Papildyta: 17.30 val. vietos laiku (18.30 val. Lietuvoje - DELFI pastaba) apylinkės teismas paskelbė, kad moteris taip pat suimama.

Papildyta 20.06 val.: Baigiantis darbo dienai portalas expressen.se. paskelbė, kad iš teismas leido suimti kraupiu nusikaltimu įtariamą ir vyresnįjį brolį. Jam pareikšti įtarimai bendrininkavimu.

Vyriausiasis prokuroro pavaduotojas Lars-Göran Wennerholm paprašė teismo suimti tris žmones dėl įtarimų žmogžudyste“, – rašoma prokuratūros pareiškime.

Anot teisėsaugos atstovų, per tris dienas intensyviai surinkti įkalčiai, kuriuos vertino teismas. Įtariamieji buvo apklausti.

Bylos eigą aprašantys žurnalistai Magnus Hellberg ir Fredrik Lennander pranešė, kad anot vieno įtariamų brolių, kuriam 35 metai, advokato Inger Ronnback, jo klientas neigia kaltę dėl nužudymo. Anot teisėsaugos atstovų, tokios pat pozicijos laikosi visi įtariamieji - visi trys neigia kaltę dėl nusikaltimo.

Skelbiama, kad broliai įtariami nužudymu, o vieno jų sutuoktinė esą galėjo slėpti nusikaltimą, nors apie jį žinojo.

Portalas expressen.se. žurnalistai kalbino Švedijoje gyvenančių lietuvių, kurie dabar įtariami kraupiu nužudymu, kaimynus. Žmonės tikino, kad lietuviai nebuvo konfliktiški, juos apibūdino kaip malonius žmones.

Lietuvoje gyvenanti įtariamų brolių motina ir vieno jų sutuoktinė žurnalistui Matsui Larssonui sakė, kad negali atsigauti po patirto šoko, kai jas pasieki žinia apie baisų nusikaltimą ir įtariamus jų mylimiems žmonėms.

Kaip DELFI sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis, Švedijos teisėsaugai pranešta, kad jei tik reikės, Lietuva pasiruošusi suteikti pagalbą, tačiau kol kas pagalbos į mūsų šalies teisėsaugą nesikreipta.

Policijos departamentas informavo, kad Lietuvos policija pareiškė gilią užuojautą dėl žiauraus nepilnametės nužudymo Švedijoje. Nusikaltimu įtariami asmenys anksčiau neteisti. Broliai, kurie įtariami kraupiu nusikaltimu, yra kilę iš Radviliškio.