Teismas V. Salmanui skyrė laisvės atėmimo bausmę 4 metams. Teismas praneša, kad bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams ir 6 mėnesiams. Taip pat jam skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – uždraudė 3 metus vairuoti transporto priemones.

Bylos nagrinėjimo metu teismas nustatė, kad V. Salmanas praėjusių metų rugsėjo 9-osios vakare, būdamas neblaivus (jam buvo nustatytas 1,71 promilės girtumas), važiuodamas Nemuno gatve ir artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, nesumažinęs greičio partrenkė per perėją ėjusius tris pėsčiuosius.

Žuvo garbaus amžiaus panevėžiečiai sutuoktiniai. 86 metų moteris mirė įvykio vietoje, 84 metų jos vyras nuo patirtų sužalojimų mirė ligoninėje. Trečiam nukentėjusiajam, 78 metų vyrui, dėl patirtų sužalojimų reikalinga nuolatinė globa.

Teisiamajame posėdyje kaltinamasis V. Salmanas savo kaltę pripažino visiškai, gailėjosi dėl padarytos avarijos, neneigė, kad vairavo girtas, posėdžio metu atsiprašė nukentėjusiųjų, yra neteistas, ir tai pripažinta atsakomybę lengvinančia aplinkybe. Jo atsakomybę sunkina aplinkybė, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Kadangi V. Salmanas kaltu prisipažino, teismas taikė sutrumpintą įrodymų tyrimo tvarką. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į kaltinamojo asmenybę, į kilusias pasekmes. Po eismo įvykio buvęs policininkas vykdė pareigūnų nurodymus, padėjo atlikti tyrimą, stengiasi atlyginti nukentėjusiesiems padarytą neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

DELFI primena, kad Panevėžio Kriminalinės policijos vyresnysis tyrėjas V. Salmanas nebuvo nei itin pavyzdingas, nei didelis prasižengėlis. Taip jį apibūdina kolegos. Vyras tyrė nerezonansines bylas, jam teko narplioti įvairias vagystes.

Policijos departamento atstovė Lina Nemeikaitė pateikė duomenis, kad V. Salmanas skatintas kur kas dažniau, nei baustas – skatintas devynis kartus.

Kriminalistas yra gavęs pastabas už aplaidumą tarnyboje, papeikimus už administracinius teisės pažeidimus (ATPK) ir aplaidumą tarnyboje. Buvo pažemintas pareigose už Policijos įstatymo ir pareigūno garbės kodekso pažeidimus. Paskutinį kartą jis baustas 2014 m. vasario mėn. Tuomet vairavo automobilį, kuriam neatlikta techninė apžiūra. Pažeminimo pareigose tyrėjas sulaukė 2000-aisiais. Tų metų gegužės 28 d. V. Salmonas automobiliu „Opel Ascona“ vėlų vakarą važiavo keliu Panevėžys – Skaistgiriai – Pušalotas. Administracinės bylos duomenimis, avarija įvyko 21.50 val. Ne tarnybos metu važiavusio pareigūno automobilis trenkėsi į metalinę tvorelę, nuo kurios atplyšusi dalis kliudė pro šalį važiavusį „VW Golf“ ir jį apdaužė. Po avarijos V. Salmonui nustatytas 1,88 prom. girtumas. Tuomet per avariją žmonės nenukentėjo, tačiau V. Salmonui tai kaip reikiant atsiliepė karjerai.