"Penktadienį Generalinės prokuratūros atstovai mums patvirtino, kad tyrimas yra baigtas, tačiau nerimą kelia tai, kad slepiamos patikrinimo išvados", - BNS sakė "Rubicon group" valdybos pirmininkas Andrius Janukonis.

Pasak A.Janukonio, įmonę nuo 1998 metų audituoja tarptautinės audito bendrovės - iš pradžių "PricewaterhouseCoopers", pastaruoju metu - "Ernst&Young", todėl jokių pažeidimų būti negali.

"Norėtumėm, kad išvados būtų paskelbtos ir baigtųsi spekuliacijos dėl galimų finansinių nusižengimų "Rubicon group" bendrovėje", - sakė A.Janukonis.

Grupei priklauso daugiau kaip 30 įmonių, dirbančių pramonės, komunalinių paslaugų, nekilnojamojo turto ir pramogų verslo srityse, jose dirba daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių.

Įstatinis "Rubico group" kapitalas yra 35,41 mln. litų, akcijos lygiomis dalimis - po 14,28 proc. akcijų - priklauso septyniems valdybos nariams, tarp kurių yra ir grupės vadovas Andrius Janukonis.

Šiemet "Rubicon group" planuoja pasiekti 311 mln. litų apyvartą ir gauti 24 mln. litų ikimokestinio pelno - atitinkamai 0,6 proc. ir 22,4 proc. daugiau nei 2004-aisiais.

Pernai sausį, tirdama galimą trukdymą pasinaudoti rinkimų teise renkant Vilniaus merą, Specialiųjų tyrimų tarnyba atliko kratas dviejų "Rubicon" įmonių patalpose ir išsinešė seifą su asmeninėmis A.Janukonio santaupomis, paėmė kai kurių darbuotojų kompiuterius, užrašų knygutes, dokumentus.

2004-ųjų birželį generalinis prokuroras Antanas Klimavičius pareiškė įtarimus dėl galimo grupės atstovų kyšių davimo politikams.