Taip pat prisijungė ir du komisarai – motociklininkai. Jų funkcija - tikrinti tolumoje staiga sustojusius ar iš kelio į laukus nusukusius vairuotojus.

Tik prasidėjus reidui, motociklininkams iš karto teko patikrinti tolumoje kelkraštyje įtartinai sustojusį automobilį. Iš jo išlipo keleivė ir, atidariusi variklio dangtį, kažką pradėjo krapštyti variklio skyriuje. Kas vyksta automobilio salone, dėl atidaryto dangčio nesimatė.

Privažiavus prie automobilio „Opel Vectra“ paaiškėjo, kad mašinos ekipažas - "patyrusios mechanikės". Važiuoja į Dituvos turgų. Išvažiavus iš Plungės, kažkur prie Kretingos, staiga nutrūko generatoriaus dirželis (jos taip nusprendė). Variklis pradėjo kaisti. Tai jos taip ir keliauja. Pavažiuoja kelis kilometrus, tada, pasak jų, variklis užverda. Jos sustoja. Atvėsta, toliau važiuoja. Ir sustojimas pamačius policijos kordoną buvo tik dar viena atvėsimo pertraukėlė.

Šį kartą su masiniu vairuotojų nesustojimu prie laikinojo kelio ženklo „Stop, kontrolė“, buvo nesitaikstyta. Sustabdžius autobusiuką VW, jo vairuotojai surašytas protokolas už kelio ženklų nepaisymą ir paskirta 14 eurų bauda.

Netrukus pro kelio ženklą „Stop, kontrolė“ pabandė prasiveržti automobilis „Peugeot Boxer“. Jo vairuotojai Snieguolei I., gim. 1971 m., nustatytas lengvas girtumas – 0,69 prom. Išvakarėse „keturiese patvarkė nol septynis šnapso“. Dabar važiavo į Dituvos turgų.

Kita neblaivi moteriškė buvo sustabdyta kitoje kelio pusėje. Automobilio „VW Golf“ vairuotojai Laimai R., gim. 1963 m., nustatytas lengvas girtumas – 0,99 prom. Ji teigė, kad vėlai vakare išgėrė butelį vyno.

Šioje kelio pusėje dar vienas sustabdytas vairuotojas taip drebėjo ir jaudinosi, kad vos apžiojo alkoholio matuoklio kandiklį. Tačiau jis neviršijo normos - 0,26 prom. Vyriškis lengviau atsipūtė, drebulys praėjo, veide atsirado šypsena. Sakė išvakarėse išgėrė du didelius plastmasinius butelius nesilpno alaus.

Automobilio „Nissan X–Trail“ vairuotojui Viktorui V., gim. 1967 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,52 prom. Išvakarėse taip pat gėrė alų. Sakė nestiprų alų ir nedaug, bet štai promilės neleistinos.

Kitoje kelio pusėje pareigūnai sustabdė visureigį „Range Rover“. Jo vairuotojas Antonas A., gim. 1977 m., buvo itin korektiškas, sutiko, kad yra neblaivus. Jam nustatytas lengvas girtumas – 0,65 prom. Sakė išvakarėse išgėręs butelį vyno.

Tuo metu per žiūronus buvo pastebėta, kad tolumoje vietomis keičiasi automobilio „Opel Zafira“ ekipažas. Retas atvejis, kai poste sustabdžius automobilį papūsti duodama keleiviui, ne vairuotojui. Keleivis buvo blaivus ir sakė, kad išsigando policijos, mat išvakarėse buvo išgėręs du butelius alaus. Lietuvišką standartą. Tik vieni kitą rytą nuo tokio kiekio būna girti, kiti ne.

Prie Mickų kaimo dar keturių vairuotojų organizme aptikta leistina norma alkoholio. BMW vairuotojui surašytas protokolas už tai, kad vairavo be vairuotojo pažymėjimo. Jis kažkada tą pažymėjimą turėjo. Tačiau neturėdamas 2 metų vairavimo stažo pažeidė kelių eismo taisykles. Papildomų kursų nelankė, tad ir vairuotojo pažymėjimo negalėjo atsiimti.

Kaip visada, dar iki prasidedant reidui, Klaipėdoje netrūko dramatiškų naktinių įvykių.

Apie 2 valandą nakties, Taikos ir Baltijos prospektų žiedinėje sankryžoje prieš eismą važiuojantis automobilis vos neatsitrenkė į kelių policijos patrulių mašiną. Sustabdyto „Audi A4 Avant“ vairuotojas Edgaras M., gim. 1988 m., paaiškino, kad jam taip važiuoti „liepė navigacija“ ir pasiteiravo, gal kelių policija žino, kur čia yra išvažiavimas iš šito žiedo į Šiaulius. Jam reikia į Radviliškį. Pas paną, su kuria susipyko ir dabar jis jau pasiryžęs viską jai atleisti.

Piliečiui nustatytas sunkus girtumas – 2,78 prom. Be to, jis dar ir 200 eurų kyšį pareigūnams pasiūlė. Sakė, kad dirba Norvegijoje, tai jeigu reiks, gali ir 2000 eurų kyšį duoti.

Basas jaunuolis (mat kažkur pametė šlepetes ar batus) buvo uždarytas į areštinę.