Birželio 8 dieną L. Bružas Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyriaus nurodymu buvo išvykęs į netoli Kuršėnų esantį Šilkalnio kaimą apžiūrėti sodybos, kur buvo apvogtas gyvenamasis namas.

Baigęs ten darbą, apie 15 val., L. Bružas patraukė į Šiaulius. Kuršėnuose, Ventos ir M. K. Čiurlionio gatvių sankryžoje, jis pastebėjo chuliganiškai manevruojantį lengvąjį automobilį "Fiat Punto". Staigiai stabdomas ir pavojingai sankryžoje apsisukantis automobilis kėlė ne tik didelį triukšmą, bet ir didelę grėsmę kitiems eismo dalyviams, praneša Šiaulių apskrities policija.

Specialistas ryžosi lengvąjį automobilį sustabdyti. Linui priėjus prie "Fiat" ir paprašius vairuotojo pateikti dokumentus, įtarimą kėlusio vairuotojo poelgio priežastys paaiškėjo: jaunas vairuotojas kalbėjo nerišliai, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas, automobilio salone mėtėsi tušti alaus buteliai. Iškviesti patruliai alkoholio matuokliu 24 metų vairuotojui nustatė 2,15 prom. girtumą.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavęs Šiaulių rajono gyventojas neturi ir niekada neturėjo teisės vairuoti kokią nors transporto priemonę. Policijos duomenimis, vaikinas dėl analogiško pažeidimo policijai įkliuvo jau šeštą kartą. Vien šiemet neblaivus prie vairo jis buvo sulaikytas du kartus – Kelmės rajone ir Kaune.

Vairuoti vaikinas mėgsta būdamas vidutinio girtumo. Štai Kelmėje, būdamas tokio girtumo, jis sukėlė eismo įvykį ir iš jo pasišalino.

Kartais jaunuolis važinėja savo pažįstamų automobiliais, padarydamas jiems bėdų, nes vairuotojui skiriama bauda arba areštas, o savininkas netenka automobilio, nes jis konfiskuojamas.

Kartais jis važinėja automobiliais, kuriuos nusiperka, tačiau neįregistruoja. Tada buvusieji automobilio savininkai irgi turi bėdų, nes jiems tenka įrodinėti, kad automobilis jiems nebepriklauso ir jie nebėra už jį atsakingi.

Šįkart vaikinas važiavo automobiliu, kuris nebuvo įregistruotas, neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, neatlikta techninė apžiūra.

Nors jaunuolis dar tik 24-erių, tačiau dėl piktnaudžiavimo alkoholiu jis yra turėjęs dar ir kitokių problemų – ne kartą baustas už girto pasirodymą viešojoje vietoje ir girto padarytas nedideles vagystes iš parduotuvių.