Naktį iš penktadienio į šeštadienį Palangos kelyje, ties Purmalių sodais automobilis „Audi A6“ susidūrė su briedžiu. Gyvūnas žuvo. Pro avarijos vietą važiavę žmonės sudaužyto automobilio vairuotojui iškvietė medikus, tačiau vairuotojas, per avariją stebuklingai nenukentėjo.

Po ketvirtos valandos ryto Klaipėdoje, P. Lideikio gatvėje, kelių policijos pareigūnai sustabdė automobilį „Audi – Q 7“, kurio vairuotojui, Portugalijos piliečiui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1.10 prom. alkoholio. Keleivė lietuvaitė buvo blaivi.

Prieš penktą valandą ryto Sausio 15 -osios gatvėje į degalinę užsuko du neblaivūs vaikinai ir pasiteiravo, ar degalinės operatorė nebūtų prieš, jeigu jie lauke iššautų fejerverką. Degalinės patalpoje buvo daug žmonių, operatorė nekreipė dėmesio į šias nesąmones, tad netrukus jaunuoliai degalinės pastatą, šalia stovėjusį dviratį ir ant padėklo sudėtus gėrimus apipurškė panaudoję miltelinį gesintuvą. Chuliganai pabėgo, tačiau jų fizionomijas labai aiškiai nufilmavo ir lauko, ir vidaus vaizdo kameros.

Prieš septintą valandą ryto ne itin gausios kelių policijos pajėgos išsirikiavo Taikos prospekte. Sustabdžius tik antrą vairuotoją, paaiškėjo, kad jis automobilį „Audi“ vairavo, kai teisė vairuoti atimta dar prieš septynis mėnesius už vairavimą išgėrus. Jam surašytas protokolas už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo.

Netrukus buvo pasiekta labai pavojinga riba. „Toyota“ vairuotojo organizme aptikta leistina alkoholio norma – 0.37 prom.. Vaikinas teigė, kad tai labai gera pamoka ateičiai. Asmuo teigė, kad penktadienį uošvio gimimo dienos proga išgėrė brendžio. Šįryt šoko į kelnes, į batus – ir skubiai važiuoti. Nevalgius ir kavos negėrus. Netrukus uošvės gimtadienis. Sakė, kad negers.

Sustabdyto automobilio „Renault“ vairuotojo buvo paklausta, ar jau perskaitė K. Markso knygą „Kapitalas“, kurią vežiojasi pasidėjęs ant galinės „palangės“. Pilietis atsakė, kad tai butaforija, mašinos puošmena. Anksčiau vairuotojai vežiodavosi futbolo kamuolius, milicininkų kepures, o jis – ne toks. Anksčiau ant „palangės“ gulėjo F. Dostojevskio „Nusikaltimas ir bausmė“, dabar K. Markso „Kapitalas“. Turbūt gražu.

Policijos pajėgoms persikrausčius į Tilžės gatvę, keturių vairuotojų organizme aptikta leistina norma alkoholio. Promilės neviršytos, bet vis tiek, kol alkoholio matuoklio ekrane užsižiebdavo koks nors rezultatas, vairuotojai jausdavosi sutrikę.

Buvo patikrintas tolumoje kelkraštyje staiga sustojęs automobilis. Jo vairuotojas išlipo ir pradėjo apžiūrinėti savo mašinos šviesas. Privažiavus policijos ekipažui, vaikinas paaiškino, kad jam mirksėjo iš priekio atvažiuojantys vairuotojai, tai jis ir pagalvojęs, kad jam signalizuoja dėl paties nedegančių šviesų, o pasirodo, kad jam signalizavo apie priekyje policijos vykdomą reidą.

Prieš pietus policijos patruliai atsikraustė į Smiltelės gatvę. Policijos postą pamatęs automobilio „BMW 730“ ekipažas staiga sustojo, išlipo, atsidarė kapotą ir pradėjo tyrinėti variklio sandarą. Privažiavusios pareigūnės nustatė, kad automobilį vairavęs asmuo, gimęs 1975 metais, neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Jis pareiškė, kad į Lietuvą užsuka retai, o Rusijoje jis žino, kaip elgtis – ten iš jo vairuotojo pažymėjimo niekas nereikalauja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)