Nutarimą skirti areštą J. Baronui paskelbė teisėja Eglė Gruodienė, išnagrinėjusi jam iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – ne kartą už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus baustas 20 metų vyras yra praradęs teisę vairuoti, bet vėl policijai įkliuvo prie automobilio vairo.

„J. Baronas tinkamų išvadų dėl savo elgesio nepadarė, toliau sistemingai ir šiurkščiai pažeidžia KET reikalavimus, nuolat pakartotinai yra traukiamas administracinėn atsakomybėn už analogiškų pažeidimų padarymą, kas jį apibūdina kaip piktybinį teisės normų pažeidėją, ignoruojantį teisės aktų reikalavimus“, – teisėja pabrėžė, kad teismas neturi duomenų, jog ne vieną galiojančią nuobaudą turintis J. Baronas mokėtų baudas už padarytus pažeidimus.

„Darytina išvada, jog anksčiau jam paskirtos baudos nepasiekė administracinėms nuobaudoms keliamų tikslų, t. y. nebuvo efektyvios atsakomybės priemonės, dėl ko manytina, kad nuobaudos paskirtis bus įgyvendinta J. Baronui už administracinio teisės pažeidimo padarymą paskyrus griežčiausią sankcijoje nustatytą nuobaudą – administracinį areštą“, – nutarime, kurį pažeidėjas dar galės skųsti apeliacine tvarka, nurodė teisėja E. Gruodienė.

O. Pikul broliui teismas skyrė 20 parų administracinį areštą, nutarimo vykdymas pavestas Vilniaus apskrities Vyriausiajam policijos komisariatui.

J. Baronui administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas dėl pažeidimo gegužės 5-ąją, kai apie 23.20 val., policijos pareigūnai sostinės Žirmūnų gatvėje sustabdė jo vairuojamą automobilį BMW. Jis nebuvo apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Atsakomybėn patrauktas J. Baronas ketvirtadienį į teismą neatvyko, tačiau policijos pareigūnams nurodė, kad dėl pažeidimo gailisi.

Gailėjosi jis ir tada, kai neturėdamas teisės vairuoti prie automobilio BMW vairo buvo sulaikytas balandžio 17 d. Už šį pažeidimą teismas jam buvo skyręs 400 eurų baudą.

Dainininkės O. Pikul brolis ne kartą yra baustas dėl KET pažeidimų. Dar balandžio pradžioje teismas J. Baronui skyrė 1 300 eurų baudą bei konfiskavo jo motinai Laimai Pikul priklausantį prabangų BMW – neturėdamas teisės vairuoti J. Baronas prie vairo sėdo neblaivus.

Tąkart bylos duomenimis nustatyta, kad J. Baronas prie automobilio „BMW 730” vairo buvo sulaikytas dar vasario 22 d. rytą, apie 4 val. Automobilių stovėjimo aikštelėje važiuojanti transporto priemonė pareigūnų dėmesį atkreipė tik dėl to, kad tamsiu paros metu važiavo be įjungtų šviesų.

Kadangi jaunas vairuotojas sukėlė įtarimų, policininkai jį patikrino alkotesteriu – J. Baronui buvo nustatytas 0,93 prom. alkoholio girtumas.

Kad padarė vieną šiurkščiausių KET pažeidimų, žinomos dainininkės brolis tada ir neneigė – priešingai nei O. Pikul, kuri mėgsta puikuotis žiniasklaidoje, J. Baronas teisme vengė viešumo: savo veidą slėpė po džemperio gobtuvu ir prisidengdamas aplanku dokumentams. Sūnų nuo fotografo bandė slėpti ir L. Pikul.

Automobilį atlikėjos motina teigia įsigijusi visai neseniai ir už jį iki šiol moka paskolą. Kadangi L. Pikul sūnus jau ne kartą buvo baustas už KET pažeidimus, motina nuo jo net slėpė savo automobilio raktus, tačiau šis esą kažkaip sugebėjo juos surasti ir tą vakarą su savo drauge išvažiavo pasivažinėti po miestą.

J. Baronas teigia, kad tada visą laiką automobilį vairavo jo draugė Kamilė, o kai paryčiais ji BMW pastatė automobilių stovėjimo aikštelėje, šis nutaręs jį perstatyti – esą draugė buvo neteisingai priparkavusi.

O. Pikul brolis tikino, kad buvo pavažiavęs vos apie 10 metrų, kai jį nusprendė patikrinti netoliese buvę policijos pareigūnai. Jis taip pat pažymėjo, kad nėra toks kvailas, jog būdamas nubaustas už KET pažeidimus ir neturėdamas teisės vairuoti vėl sėstų prie vairo.

„Kai buvo areštuotas mano automobilis, tikrai žinojau, kas grės už tai, jeigu vėl vairuosiu – kad sumokėčiau teismo skirtą baudą pardaviau savo mašiną“, – sakė J. Baronas.

Kad sūnus be jos žinios paėmė raktelius ir pasinaudojo automobiliu, teisme aiškino ir L. Pikul. Pagal verslo liudijimą „namų ūkio veikla“ besiverčianti moteris tikino, kad transporto priemonė jai yra būtina kasdien, už ją iki šiol pilnai atsiskaičiusi pagal skolos vekselį.

Nutarimą, kuriuo buvo konfiskuotas L. Pikul priklausantis BMW, moteris yra apskundusi aukštesnės instancijos teismui.