Šiuo metu studijuojantį verslininko sūnų Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė nubausti už tai, kad šis neturėdamas teisės vairuoti vairavo motociklą „Ducati“, be to, įvažiavo į sankryžą ir ją pravažiavo degant raudonam šviesoforo signalui.

24 metų E. Rachinšteino administracinio teisės pažeidimo bylą teisėja Aldona Tumelionytė išnagrinėjo jam nedalyvaujant – apie posėdžio datą pažeidėjui buvo žinoma iš anksto, tačiau prieš posėdį jis teismą informavo, kad yra išvykęs ir nebesuspės sugrįžti. Teismas atsisakė atidėti posėdį, nes neatvykimo priežastis nėra svarbi.

Skirdamas nuobaudą E. Rachinšteinui teismas atsižvelgė į padaryto pažeidimo pavojingumą ir pobūdį bei į pažeidėjo asmenybę – jis ne kartą baustas administracine tvarka, paskirtų baudų nesumokėjęs, turi galiojančių nuobaudų. „Visa tai įvertinus pažeidėjui skirtina sankcijoje numatyta bauda, artima sankcijos vidurkiui“, – teisėja nutarė, kad E. Rachinšteinas į valstybės biudžetą privalės sumokėti 289 eurus.

E. Rachinšteinui policijos pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl to, kad jis vairuodamas motociklą „Ducati“ balandžio 11 d., 15.28 val., Vilniuje, Molėtų pl. ir Skersinės g. esančią sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui.

Be to, E. Rachinšteinas yra kaltinamas dar ir dėl to, kad motociklą vairavo tam neturėdamas teisės – praėjusių metų rugsėjį dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus teismas jam 2 metams uždraudė vairuoti.

Sustabdžius pareigūnams E. Rachinšteinas apsimetė užsieniečiu, su pareigūnais kalbėjo rusiškai ir pateikė Tailande šių metų vasarį išduotą motociklo vairuotojo pažymėjimą. Vyras teigė, kad ir dirba, ir gyvena Tailande.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad E. Rachinšteinas yra Lietuvos gyventojas ir pernai Lietuvoje iš jo atimta teisė vairuoti transporto priemones. Tailandietiškas pažymėjimas jam nesuteikia teisės vairuoti Lietuvoje (šis dokumentas mūsų šalyje galiotų tik laikinai į Lietuvą atvykusiam užsieniečiui, bet ne ilgiau, kaip 90 dienų).

E. Rachinšteinas atsisakė pasirašyti ant administracinio teisės pažeidimo protokolo ir policininkams dėl padarytų pažeidimų paaiškinimo nepateikė, tačiau tikino, jog gailisi, kad sustojo, kai jį stabdė policijos pareigūnai.