Vairuotoją įmonei nusiuntusi Darbo birža apie jo sveikatos problemas žinojo, bet nutylėjo. Darbdavys kaltina darbo biržą, o šios vadovai atkerta, kad priimant į darbą dokumentus reikia tikrinti.

Pernai balandį „Šviesa“ rašė apie skaudžią mikroautobuso avariją Raudondvaryje. Antrą Velykų dieną į Jurbarką iš Kauno grįžtantis keleivinis mikroautobusas atsidūrė griovyje. Medikai po avarijos į Kauno ligonines išvežė net dešimt žmonių, keli jų buvo sužaloti itin smarkiai. Pagalbos prireikė ir mikroautobuso vairuotojui Antanui Ivaškevičiui, galimai nuslėpusiam faktą, kad vairuoti jis negali.

Ši skaudžių pasekmių keleiviams sukėlusi istorija persikėlė į teismus. Nemalonumai užgriuvo mikroautobuso savininką – įmonę R. Alksnio autobusai, kuri vėliau pakeitė pavadinimą į UAB „Autogerovė“. Įmonės laukia ilgi teisminiai ginčai ir nukentėjusiųjų reikalavimai atlyginti patirtą žalą.

Pirminiais skaičiavimais, suma gali siekti kelias dešimtis tūkstančių eurų.

Tiesa, įmonė galėjo išvengti problemų dėl mikroautobuso vairuotojo, jei jos vadovai būtų pro pirštus nepraleidę kito šio vairuotojo padaryto nusižengimo. 2014 m. kovą, vos mėnesį iki nelaimės Raudondvaryje, neblaivus A. Ivaškevičius su pilnu vaikų autobusu rėžėsi į kelio atitvarus prie Seredžiaus. Tuomet nuo didesnės nelaimės į Kauną važiavusius vaikus išgelbėjo šalia vairuotojo sėdėjusi jo žmona, kuri spėjo pagriebti vairą.

Pasak keleivių, atsipeikėjęs vairuotojas reikalavo, kad niekas nekviestų policijos, ir apsukęs mikroautobusą paliko įvykio vietą. Su vaikais į Jurbarką grįžtantį autobusą sustabdė į avarijos vietą skubėję policijos patruliai, kuriuos iškvietė autobusu važiavusių vaikų tėvai.

Tuomet įmonės direktorius Gediminas Eiza viešai prisiekinėjo, kad vairuotojas bus atleistas. Ta- čiau vadovas netrukus persigalvojo, nusprendė palaukti, kol po ligos į darbą grįš kitas vairuotojas ir tik tuomet piniginę baudą gavusį A. Ivaškevičių atleisti.

Sprendimas palaukti tapo lemtingu – vairuotojas Raudondvaryje nuvažiavo nuo kelio ir sužalojo keleivius. Dėl šio įvykio Kauno teisėsauga vis dar atlieka tyrimą - įmonei ir A. Ivaškevičiui dėl avarijos iškelta baudžiamoji byla.

Šaltinis
Temos
Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)