Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė, kad nutraukia E. Misevičiui iškeltą baudžiamąją bylą, nes jis ne tik susitaikė su R. Biziulevičiūtės šeima, bet ir pripažino kaltę, atlygino dalį žalos, o kitą (10 tūkst. eurų) įsipareigojo atlyginti iki 2022 m.

„Jeigu kaltinamajam sugebėjo atleisti žuvusiosios motina ir brolis, teismas mano, kad ir jis gali atleisti“, – skelbdamas nutartį pažymėjo teisėjas Dariušas Lučinskis.

Baudžiamąją bylą nutraukęs teisėjas taip pat nutarė, kad per metus E. Misevičius negalės padaryti jokio kito tyčinio nusikaltimo, nes tuomet byla galės būti atnaujinta, o jis pats dar kartą teisiamas. Be to, vaikinui teismas uždraudė dvejus metus vairuoti bet kokias transporto priemones.

Pasak teismo, E. Misevičius tragišką avariją sukėlė ne tik dėl vairavimo įgūdžių stokos, bet ir dėl to, kad tuo metu vyko intensyvus eismas. „Tai jam didelė pamoka visam gyvenimui“, – šiurkščius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus konstatavęs teisėjas pabrėžė, kad vairuotojas taip pat nebuvo apdairus ir rūpestingas.

Su nukentėjusiaisiais E. Misevičius nutarė susitaikyti tik baudžiamąją bylą perdavus į teismą – iki tol jis net nebuvo susisiekęs su žuvusios merginos šeima ir net nepasidomėjo, ar jiems nereikalinga parama.

Bylos duomenimis nustatyta, kad praėjusių metų liepos 17-ąją, apie 19.35 val., Vilniuje, Konstitucijos pr., šalia išvažiavimo iš žiedinės sankryžos į Ukmergės g., E. Misevičiaus vairuojamas automobilis BMW 528 partrenkė ir sužalojo per važiuojamąją dalį nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusią 27 metų R. Biziulevičiūtę.

Sunkiai sužalota mergina po pusantros paros ligoninėje mirė. Vairuotojas buvo blaivus.

R. Biziulevičiūtė dirbo Lietuvos gėjų lygoje. „Raminta buvo ne tik kolegė, bet ir brangi draugė – mūsų prisiminimai užpildyti jos šypsena, visada palaikančiais žodžiais ir giliu pasiryžimu pasiekti realių pokyčių pasaulyje“, – po bendradarbės žūties yra sakęs LGL vadovas Vladimiras Simonko.