Gaisras kilo praėjusį penktadienį. Pirminiais duomenimis, pro langą į klubo vidų buvo įmesti trys Molotovo kokteiliai. Liudininkų teigimu, per penkiolika metų Šiauliuose nėra buvę tokio gaisro, kuris galimai kilo nuo verslo konkurentų rankų.

Naktinis klubas skaičiuoja nuostolius dešimtimis tūkstančių eurų.

Visiškai sudegė lauko terasa, baldai, įranga, buvusi viduje, buitinė technika. Gaisro metu išdegė 90 kvadratinių metrų terasos patalpa, baro inventorius, suskilo šalia esančio mūrinio pastato antro ir pirmo aukšto po keturis langus. Nuo didesnių nuostolių klubo savininkus apsaugojo operatyvus ugniagesių gelbėtojų darbas. Priešingu atveju, liepsnos būtų suniokojusios visą pastatą.

Kai ugniagesiai atvyko į Rūdės g. 27, medinė terasa degė atvira liepsna.

„Ugniagesių ekipažas pirmasis operatyviai nuvyko ir pamatė, kad atvira liepsna dega kokteilių baras. Ugniagesiai iš karto patekti į terasą negalėjo, kadangi yra sieną jungianti tvora. Teko tą tvorą išpjauti ir tada jau patekti tiesiai į gaisro židinį. Visi gesinimo darbai truko apie 40 minučių“, – pasakojo Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Zonis.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tiriamos įvairios įvykio versijos, tačiau kai kurios iš jų atkrenta.

„Yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo, kuris buvo padarytas visuotinai pavojingu būdu, kadangi galėjo nukentėti žmonės, na, ir tiriamos, ir keliamos šiuo metu yra visos versijos. Jos yra tikrinamos, kriminalistai analizuoja vaizdo kamerų įrašus ir juos peržiūrinėja“, – sako Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė.