Avariją sukėlęs automobilio "Toyotoa Avensis Verso" vairuotojas dar Liepų gatvėje atsimušė į medį taip, jog buvo sulankstytas statramstis, sprogo dešinė priekinė padanga ir iššovė saugos pagalvės. Po šios avarijos "Toyota" tęsė kelionę Trilapio gatve ir sankryžoje su S. Daukanto gatve, išvažiavus iš šalutinės gatvės, posūkyje sukant į dešinę, trenkėsi į taksi automobilį "Opel Zafira".

Keleivis pabėgo, o sąmonęs netekęs vairuotojas netrukus atsigavo ir jam buvo nustatytas vidutinis girtumas - 2,34 prom. Medikų pagalbos jis atsisakė.

24 metų jaunuolis niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo, jis sudaužė kliento mašiną. Pasirodo, automobilis buvo paliktas remontui, kad kėbulo meistrai sutvarkytų surūdijusį slenkstį. Pirmadienį klientas turėjo atsiimti suremontuotą mašiną. Tik prieš mėnesį techninė apžiūra patvirtino, kad automobilis dar gali tarnauti dvejus metus, tačiau dabar jis keliaus į metalo laužą. Automobilį "Toyota Avensis Verso" policija uždraudė eksploatuoti. Beje, jo civilinės atsakomybės draudimas buvo pasibaigęs.

Avariją sukėlusio vairuotojo Ruslano F., gim. 1991 m., laukia teismas ir didelė bauda.