Policijos pareigūnai po vidurnakčio pradėjo reidą Drujos gatvėje, čia vairuotojai buvo gana tvarkingi, blaivūs, tad netrukus ekipažai nuvažiavo į Maironio gatvę. Čia patikrinus vos kelių automobilių vairuotojus, prabangų BMW vairavusi jauna moteris pareigūnams sukėlė įtarimų, ar prie vairo sėdo blaivi. Pasitikrinti alkoholiu matuokliu jai pavyko ne iš pirmo karto, jauna moteris vis teisinosi, kad niekada to nedarė, o pūsti oro kaip į balioną negalinti, nes seniai pūtė balionus ir nepamenanti, kaip tai daroma.

Kai pagaliau pavyko, alkoholio matuoklis parodė 0.90 prom. girtumą. Šalia sėdėjęs vyras neslėpė, kad jis vairuoti irgi negali, nes vartojo alkoholį, tad kol policijos pareigūnai pildė protokolą, vyras surado bičiulį, kuris jį ir vairuotoją parvežė į namus.

Netrukus vienas policijos pareigūnams norėjo sustabdyti dviračiu mynusį jaunuolį, tačiau šis pasuko parku. Pareigūnams jį pasivijo. Devyniolikmečiui nepasisekė – nustatytas lengvas girtumas – 0.52 prom. alkoholio. Vaikinas, pamatęs fotoaparatą, paprašė: „Pažymėkite, kad aš nenoriu fotografuotis“. O po to patikino, kad jis jau pilnametis.

Apie 3 val. nakties policijos kordonas trumpam persikėlė prie Žaliojo tilto. Čia eismas nebuvo labai intensyvus, vairuotojai gana kultūringi ir blaivūs, tad buvo nuspręsta patikrinti, kokie vairuotojai važinėja Ukmergės gatve. O čia ir prasidėjo „linksmybės“.

Jaunas automobilio „Mitsubishi“ vairuotojas važiavo su mergina. Kelionė baigėsi, kai alkoholio matuoklis parodė 1.35 prom. girtumą. Ilgos vairuotojo paieškos telefonu ir maždaug po valandos jo atvažiuoti pasiimti teko mamai. Moteris neslėpė pykčio ir nusivylimo sūnaus neatsakingumu.

Kone iš paskos „Mitsubishi“ vairuotojai įkliuvo ir „Renault Megane“ vairavusi mergina. Jai nustatytas lengvas girtumas – 0.76 prom. Nors su vairuotoja važiavo draugė, ji nesisiūlė persėsti prie vairo. Vairuotojai teko susirasti, kam patikėti tęsti kelionę jos automobiliu, kad nereikėtų susimokėti dar ir už policijos saugojimo aikštelės paslaugas.

1.48 prom. įpūtęs jaunas vyras, vairavęs „Peugeot“, panašu, kad visai nenustebo. Jis nė neslėpė veido ir šypsojosi, lyg niekur nieko. Pamatęs alkoholio matuoklio rodmenis jis tik gūžtelėjo pečiais ir ramiai nuėjo į policijos pareigūnų automobilį.

Kur kas aštriau sureagavo sustabdyto visureigio BMW savininkas. Tiesa, jis pats buvo išgėręs, todėl nevairavo, sėdėjo keleivio vietoje. Kaip pats tikino, kažkoks malonus jaunas vyras pasisiūlė jį parvežti iš baro ir jis patikėjęs savo prabangų automobilį. „Aš jo nepažįstu, prisitrynė bare, sakė, kad negėręs, žadėjo parvežti nemokamai, aš ir patikėjau“, – dėstė vyras. O pyko jis ne be pagrindo – vairuotojas ir girtas (1.71 prom.), ir vairuotojo pažymėjimo neturi. O pareigūnui dar bandė aiškinti, kad užsienyje „tai normalu“. Kas tas „tai“ – vairuoti girtam ar be teisių, taip ir nepaaiškino.

BMW savininkas, sužinojęs, kad už tokį pasitikėjimą gali netekti automobilio, įsiuto ir ėmė grasinti „išgražinti veidą“ ir kitaip savaip suvesti sąskaitas. Piktinosi, kad malonusis vairuotojas net vežė į ne tą į miesto pusę, kur kad jam reikėjo. Pareigūnai automobilio nusprendė neuždaryti į saugojimo aikštelę, tad anksti prižadinęs mylimą žmoną BMW vairuotojas grįžo namo vežamas savu automobiliu.

Jau baigiantis reidui, pro pareigūnų kordoną pralėkė „Renault“, kurio vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti, nors net keli pareigūnai aiškiai parodė, kad sustotų pirmoje eismo juostoje. Vienas policijos ekipažas iškart nusivijo bėglį. Vairuotojas netrukus sureagavo į švyturėlius ir garsinius signalus ir nuspaudė stabdžio pedalą. Lapo ženklu pažymėto „Renault“ vairuotojas pareigūnams jau žinojo ką pasakyti – jis nebėgęs, esą „nematė vietos kur sustoti“.

Paaiškėjo, kad buvo ir dar viena priežastis, kodėl jis vengė pokalbio su pareigūnais. Su dviem merginomis važiavęs jaunas vairuotojas buvo neblaivus. Alkoholio matuokliu nustatytas 0.99 prom. girtumas. O dar ir dviejų metų stažo nėra, tad jam leistina norma yra 0.00 promilės.

Visų neblaivių vairuotojų laukia baudos, tik dviratininkui negresia prarasti vairuotojo pažymėjimo, o „Renault“ vairuotojui dar teks ir perlaikyti teises.