Balandžio 11 d. naktį Sostinės policijos pareigūnai skubėjo į Lazdynus pagal gautą iškvietimą dėl padaryto sunkaus nusikaltimo. Į pareigūnus kreipėsi 73 metų moteris, į kurios butą Architektų g. naktį pro neuždarytą antrojo aukšto langą pateko nepažįstamas vyriškis. Jis pagrasino peiliu ir pagrobė pinigus bei juvelyrinius dirbinius.

Dėl šio įžūlaus plėšimo Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Jau tą pačią dieną Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai kartu su Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato bei Mobiliosios kuopos pareigūnais Lentvaryje sulaikė 25 metų Deividą Grudzinską. Šis, ankščiau penkis kartus teistas, asmuo šių metų kovo pabaigoje išėjo iš pataisos namų, kur atliko laisvės atėmimo bausmę dėl ankščiau padarytų nusikaltimų. Vilniaus miesto apylinkės teisme jam buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams, A. Grudzinskas patalpintas į Lukiškių tardymo izoliatorių.

Pareigūnams jau pavyko surinkti įrodymų ne tik dėl šio plėšimo, bet ir dėl kitų padarytų nusikaltimų – per dvi savaites, būnant laisvėje, jis spėjo apvogti du butus Bokšto gatvėje. Per balandžio mėnesį atliktas kratas pavyko surasti ir paimti dalį pagrobtų daiktų ir juvelyrinių dirbinių. A. Grudzinskas paskutinį kartą teistas 2010 m. dėl padarytų vagysčių ir plėšimų, jam buvo paskirta penkių su puse metų laisvės atėmimo bausmė.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis asmuo Vilniaus mieste padarė ir daugiau nusikaltimų, todėl prašo piliečių, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokių duomenų apie jo nusikalstamą veiklą, kreiptis į Vilniaus policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybą telefonais (8 5) 271 6128 ar (8 5) 271 6101.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. numatyta, kad už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.