Į darbą apie pusę aštuonių atėjusi pardavėja sakė nemačiusi jaunuolio. Kad netoli parduotuvės, prie įvažiavimo guli kūnas, jai pranešė į parduotuvę užsukę gyventojai.

Vietiniai pasakoja, kad jaunuolis buvo taip smarkiai sumuštas, kad buvo jį sunku atpažinti. Netoli parduotuvės gulėjo ir kastuvas. Gyventojai spėja, kad įrankis galėjo pasitarnauti nusikaltimui. Vienas vyrų pasakojo, kad vaikiną pavyko atpažinti tik iš policijos pareigūnų parodyto asmens tapatybės dokumento, kuris buvo rastas aukos kišenėje. Vyras nubėgo į vaikino namus ir rado juose išmėtytus daiktus.

Policijos pareigūnai dėl nužudymo atlieka ikiteisminį tyrimą. Pirminiais duomenimis, auka ir įtariamasis nebuvo pažįstami ir suvesti likimas galėjo tik lemtingą naktį. Manoma, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas naktį, galbūt jaunuoliai apsižodžiavo, tad sujaukti aukos namai, pareigūnų duomenimis, galėjo būti nesusiję su nusikaltimu.

Septyniolikmetis buvo vietos gyventojas, tačiau į netoli parduotuvės esančius namus grįždavo tik retkarčiais, jis gyveno ne Lioliuose. Kalbama, kad tvarkingoje šeimoje jis augo vienas, mokykloje mokėsi gerai.

Neblaivus (0,65 prom. alkoholio) 19-metis jaunuolis, įtariamas padaręs nusikaltimą, sulaikytas po valandos Kelmėje, už aštuonių kilometrų nuo Liolių, ir uždarytas į areštinę. Pirminiais duomenimis, 19-metis atvyko į Liolius iš Kelmės ir vakarojo drauge su kitais jaunuoliais, tarp kurių galėjo būti ir nelaimėlis. Prokuratūros atstovė patvirtino, kad įtariamasis nužudymu yra iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų.

Kelmės teismas spręs, kokią prokuratūros siūlomą kardomąją priemonę skirti sulaikytajam.