7.10 val. kelyje Salantai-Darbėnai pirmas sustabdytas asmuo policininkus nuteikė darbingai dienai. Visureigio vairuotojas buvo išgėręs, tačiau leistinos normos neviršijo - 0,16 prom.

Tuo metu kelyje Plungė-Skuodas buvo sustabdytas salantiškio Dainiaus P., gim. 1976 m., automobilis "Peugeot 406". Vairuotojo neišgelbėjo alkoholio matuoklio paklaida - 0,43 prom.

Šioje vietoje pamatęs policijos pareigūnus nuo dviračio nesėkmingai stryktelėjo Erlėnų kaimo gyventojas Audrius. Atliekant šį akrobatinį veiksmą, jis suklupo šalia dviračio. Iš maišelio pabiro degtinės, alaus ir putojančio vyno buteliai. 34 metų dviratininkas policijai paaiškino, kad šventė draugo gimtadienį, o ryte kompanija blaiviausią pasiuntė į parduotuvę Salantuose. Audriui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 2,48 prom. Gal būtų ir mažiau įpūtęs, bet tabaluodamasis po kelią su dviračiu vis gurkšteldavo iš plastmasinio butelio 7-ių laipsnių "Šnekorių" alaus.

Kitame poste irgi sulaikytas neblaivus vairuotojas. Automobilio "Opel Vectra" vairuotojui Valdui S., gim. 1960 m., nustatytas lengvas girtumas - 1,05 prom.

Kitas sustabdytas Valdas sakė, kad jis išgeria saikingai, o rimtoms girtuoklystėms neturi laiko, nes salantiškis turi užsiėmimą - bando neleisti numirti sovietiniams automobiliams.

Kadangi pareigūnai labai išgyrė jo 1978 metais pagamintą automobilį "Moskvič", jis nukūrė namo ir parvažiavo atgal automobiliu ZAZ. Kad ir šį jo automobilį pagirtų. Pagyrė ir jį. Abu automobiliai techniškai tvarkingi, apdrausti, gali ir į Salantų kalną įvažiuoti, stabdžiai yra (nevisada). Vyriškis gyrėsi, kad šiomis mašinomis be problemų važinėja po Europą, o dabar ruošiasi sekmadienio senovinių automobilių renginiui Pasvalyje.

Po pietų Klaipėdos kelių policijos ekipažai vėl pasklido po Kretingos rajoną. Dar du vairuotojai buvo išgėrę, tačiau normos neviršijo - 0,23 prom. ir 0,36 prom. 60-metė, pripūtusi 0,36 prom., labai džiaugėsi, kad pūstelėjo "normos" ribose. Labai jai reikalingas vairuotojo pažymėjimas. Žadėjo išvakarėse dar saikingiau gerti.