Antradienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienio su Lenkija ruože, Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinimui stabdė automobilį „SAAB 9-5“ su švediškais numeriais. Ši vieta yra maždaug už kilometro nuo sienos su Lenkija. Vairuotojas nepakluso šalikelėje prie tarnybinio visureigio buvusių uniformuotų pasieniečių nurodymui, pravažiavo pro juos ir didindamas greitį nulėkė Lenkijos pusėn, praneša VSAT.

Pasieniečiai šoko į savo visureigį, nusivijo bėglį ir tuo pačiu metu apie jį pranešė Lenkijos pusėje dirbusiems šios šalies pasieniečiams. Artėdamas prie sienos linijos „SAAB 9-5“ vairuotojas pamatė Lenkijos pusėje stovinčius pareigūnus, todėl staigiai sustojo dar Lietuvos pusėje. Jį sulaikė atskubėję Kalvarijos pasieniečiai. Lenkas buvo nuvežtas į užkardą. Jis negalėjo paaiškinti, kodėl nestojo.

Pasvarstę, kad dėl to gali būti kaltas užsieniečio lengvabūdiškumas, pasieniečiai jam už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę skyrė 868 eurų administracinę baudą.

Atlikus visus formalumus lenkas buvo paleistas ir automobiliu išvyko į savo šalį.