Jau po penkiolikos minučių įkliuvo pirmas girtas vairuotojas. Automobilio „VW Transporter“ vairuotojui Laimonui U., gim. 1979 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,12 prom. Vyriškis vežė į mokyklą vaiką, vėliau būtų važiavęs į darbą.

Lygiai pusė aštuonių ryto sustabdytas kitas pilietis, kuris atostogų metų važiavo į darbą. Automobilio „Renault Laguna“ vairuotojui Gintarui K., gim. 1967 m., nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,36 prom. Išvakarėse pilietis gėrė ir degtinę, ir alų. Juk atostogos. O rytą važiavo į darbą, mat prireikė jo – elektromonterio - paslaugų. Gintaras jau kartą buvo įkliuvęs policijai vairuodamas girtas, tiesa, tąsyk jis vairavo dviratį.

Kretingiškio Šarūno M., gim. 1994 m., istorija - tai nuopolio istorija apie tai, kaip važiuodamas neprisisegęs saugos diržo, gali atsidurti finansinėje duobėje.

Sustabdžius jo vairuojamą automobilį „Audi 80“ paaiškėjo, kad jis neturi vairuotojo pažymėjimo. Patikrinus duomenų bazėje nustatyta, kad pilietis Šarūnas 2014 metų sausio mėnesį baustas už tai, kad vairavo automobilį neprisisegęs saugos diržo. Kadangi jis neturėjo 2 metų vairavimo stažo, tai už bausmę turėjo išklausyti kursus apie saugų eismą (juos reikia išklausyti, kai asmuo yra baudžiamas už naudojimąsi telefonu vairuojant, nežymų girtumą, saugos diržus, ir kt.). Jaunuolis laiko kursams nerado, o be jų nebuvo leista laikyti vairavimo egzamino. Todėl vaikinas važinėjo sau iki pirmadienio ryto, kol Klaipėdoje nebuvo jam surašytas protokolas už automobilio vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo. O bauda už tai prasideda nuo 300 eurų.

Paskutinio sustabdyto neblaivaus vairuotojo istorija kur kas graudesnė. Skuodo rajono gyventojas Gintautas Ž., gim. 1963 m., važiavo į Klaipėdos priklausomybės ligų centrą, kad čia jam padėtų įveikti potraukį alkoholiui. Nors „Audi 80“ vairuotojas teigė, jog gėrė tik mineralinį vandenį, jam nustatytas lengvas girtumas – 0,49 prom. Kadangi per metus jis jau antrą kartą įkliuvo neblaivus prie vairo, automobilis bus konfiskuotas.

Tarp patikrinimui sustabdytų automobilių buvo ir viena keista elektrinė transporto priemonė: nei triratukas, nei keturratis, nei motoroleris, nei paspirtukas. 18-metė mergina, vairavusi šią mašinėlę, sakė nebijanti, kad kas nors gali atsitrenkti į jos „Estrima Biro“, nes vairuotojai, važiuojantys iš paskos, kaip tik pasidaro dėmesingesni priekyje važiuojančiai mašinėlei.

Pasibaigus pirmadienio reidui, Klaipėdos kelių policijos ekipažai, kurių vienas dirbo su policijos spalvomis nenudažytu, t.y. slapto patruliavimo automobiliu "Opel Astra", pasklido po rajoną ir miestą. Apie 12 val. buvo gautas pranešimas, kad kelyje Ruigiai-Brožiai vinguriuoja "Ford Fiesta". Patruliai pavijo ir sustabdė šį automobilį. Jo vairuotojui Audriui K., gim. 1969 m., nustatytas sunkus girtumas - 2,79 prom.

Savaitgalį Klaipėdoje užfiksuotas šių metų promilių rekordas. Stebėtinai geras šeštadienio oras tautai leido atsipalaiduoti ne tik gamtoje, bet ir keliuose. Šeštadienį, apie 20 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad Tarptautinės perkėlos apsaugos darbuotojai prie automobilio „VW Passat“ vairo sulaikė visiškai girtą pilietį.

Atvykus kelių policijos ekipažui paaiškėjo, kad pilietis ketina plaukti keltu į kitą krantą, bet yra labai girtas. Mažeikių rajono gyventojui Sigitui nustačius „mirtiną“ – 4,21 prom. girtumą, jam buvo patarta į užsienį nevažiuoti, gėdos tautai nedaryti. Pilietis paaiškino, kad jis toks girtas atvažiavo iš Plungės ir nieko tokio, nes net rado krantinę, iš kurios atsišvartuoja keltas.

Pasakodamas savo istoriją jis ėmė painiotis. Pradėjo kalbėti, kad jam reikia į Vokietiją, po to būtų važiavęs į Daniją, bet kažkodėl privažiavo prie kelto, kuris plaukia į Švediją. Sigitas nesupainiojo tik vieno fakto. Jis teigė, kad „lupo“ kelias dienas be perstojo ir tai panašu į tiesą. Nes tokių promilių kelių policijos senbuviai nematę jau seniai. Pilietis į užsienį neišvyko, jis buvo atiduotas sesers globai, kuri skubiai atvyko iš Plungės.