Sunkų nusikaltimą tiria Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Teisėsaugininkai kol kas apie nužudymo aplinkybes kalba atsargiai. Kol nėra ekspertų išvadų, niekas iš pareigūnų nedrįsta spėlioti, ar nužudytas vyras buvo blaivus. Tačiau greičiausiai situacija tokia, jog sutuoktiniai abu būdami neblaivūs susikivirčijo ir moteris griebėsi peilio.

Peiliu vyrui buvo pradurta arterija, prasidėjo kraujoplūdis. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Laura Palevičienė „Anykštai“ sakė, kad greitosios pagalbos medikus iškvietė triukšmą išgirdusi kaimynė. Kol atvažiavo medikai, vyras mirė. Kiek laiko praėjo nuo sužeidimo iki medikų iškvietimo, nėra žinoma.

Prokuroras D. Skrebiškis „Anykštai“ teigė, kad sužeidimas, po kurio žmogus mirė, traktuojamas kaip nužudymas. Moteriai gresia kalėjimas nuo 8 metų iki gyvos galvos. Sunkinanti aplinkybė yra ne tik neblaivumas, bet ir tai, kad nužudytas yra artimas giminaitis.

Našlaičiu liko paauglys berniukas, kurį dabar globoja taip pat Kavarske gyvenantys giminaičiai.

Kavarsko seniūnas Algirdas Gansiniauskas „Anykštai“ sakė, kad šeima, kurioje įvyko tragedija, iš kitų neišsiskyrė. „Šeima kaip šeima“, – kalbėjo seniūnas. Pasak seniūno, abu sutuoktiniai seniūnijoje atidirbinėjo už pašalpas, nebuvo girtuokliai.

Tiesa, ir A.Gansiniauskas, ir nužudytojo kaimynai kalbėjo, kad tas vyras blaivus būdavęs žmogus kaip žmogus, bet išgėręs stipriai pasikeisdavo. Seniūnas nesiėmė smerkti moters, kurios greičiausiai laukia ilgi kalėjimo metai, sakė manąs, jog įvykį reikėtų laikyti ne nužudymu, o nelaimingu atsitikimu.

Anykščių rajono policijos komisariato duomenų bazėje yra registruotas iškvietimas, kai ankstesniais metais policijos pareigūnai važiavo į Kavarską, į aprašomą šeimą spręsti sutuoktinių buitinio konflikto.

Beje, kavarskietis Anapilin iškeliavo prieš pat savo gimtadienį, penktadienį jam būtų suėję 54-eri metai.

Kavarsko žmogžudystė – jau antroji šiais metais Anykščių rajone. Vasario 10 dieną Troškūnų seniūnijos Surdegio miestelyje peiliu buvo sužalotas 31-erių metų vyras, kuris tą pačią dieną mirė.
Mirtimi pasibaigęs konfliktas vyko 31-erių metų vyro name, susiginčijus girtavusiai kompanijai, peiliu buvo sužalotas pats šeimininkas, kuris dėl pjautinės žaizdos kakle buvo pristatytas į ligoninę. Tą pačią dieną jis mirė.

Įtariamieji neblaivūs 46-erių metų vyras (2,25 prom.) ir 31-erių metų moteris (1,61 prom.) buvo uždaryti į areštinę, moteris vėliau buvo išleista.