Pirmadienį Šiaulių apygardos prokuratūra pranešė, kad jaunas vyras parodė visą veiksmų eigą. Samanta Rakauskaitė buvo nužudyta namuose. Vyras prisipažino ją pasmaugęs. Tačiau kaip tiksliai dar tiriama, mat įtariamasis nužudymu nebuvo linkę išsamiai pasakoti, kaip tai padarė.

Šeštadienį Šiaulių apygardos teismas Š. Žemaitį leido suimti. Po posėdžio prokurorė Jūratė Tamašauskienė buvo nekalbi. Tik sekmadienį dar kartą su juo pasikalbėję tyrėjai galutinai išsiaiškino įvykių eigą.

Įtariamasis nurodė, kad namuose pasmaugė sugyventinę. Tada jos kūną įkišo į maišą, užkėlė ant motorolerio ir nuvežė kiek atokiau nuo namų. Po to kūnas išmestas į gana gilią vandens pilną duobę.

Tyrėjams dar teks padirbėti, kol išsiaiškins nužudymo motyvą ir kuo tiksliai buvo pasmaugta jauna moteris. Kaimynystėje gyvenanti S. Rakauskaitės kaimynė sakė, kad jauna moteris norėjo palikti savo sugyventinį ir kartu pasiimti jų vaiką.

Etaplius.lt rašo, kad Š. Žemaitis greičiausiai, dėl girtumo neprisimenantis, dėl kokių priežasčių jie susikivirčijo. Nužudytosios kūną motoroleriu nuvežė į už pusantro kilometro. Lavoną įmetė į šulinį, o po to jį užritino akmeniu.

Š. Žemaitis bandė suklaidinti pareigūnus, nuveždamas nužudytosios mobiliojo ryšio telefoną kita kryptimi nei buvo paslėptas kūnas, apibūdino kitokius drabužius, kuriais neva S. Rakauskaitė vilkėjo dingimo dieną. Moters kūnas buvo rastas be striukės, tik su viršutiniais rūbais. Striukė buvo rasta visai kitoje vietoje.

Jeigu teismas pripažintų kaltę, už gyvenimo draugės nužudymą Š. Žemaičiui pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. gali grėsti nuo 7 iki 15 metų. Jam bus paskirta teismo medicinos ekspertizė. Kam teks be mamos likusio vaiko globa, spręs Vaiko teisių apsaugos specialistai.

Spaudos konferencijos metu prasitarta, kad Š. Žemaitis galėjęs dalyvauti ir dar viename nusikaltime, kuris nuo 2013 metų vis dar nėra ištirtas, tačiau kol kas tai tik prielaida.