Kaip penktadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas", šį 43 metų kaunietį Vilniaus antrasis apylinkės teismas leido suimti trims mėnesiams.

Ketvirtadienį sukako lygiai dešimt metų, kai buvo įvykdytas šis didelį atgarsį šalyje turėjęs nusikaltimas. R.Grainio nužudymo vykdytojai jau seniai nuteisti, tačiau užsakovas iki šiol pareigūnams nebuvo žinomas.

2001-ųjų rudenį už R.Grainio nužudymą kalėti iki gyvos galvos buvo nuteistas Valerijus Januškevičius. Teisme jis prisipažino kaltu dėl sprogdinimo ir smulkiai paaiškino, kaip pagal vadovėlį sukonstravo sprogmenį.

V.Januškevičius tuomet prisipažino, kad už R.Grainio nužudymą gavo 10 tūkst. JAV dolerių.

Anot pareigūnų, jau nuo 2002 metų buvo paskelbta A.Albrechto paieška. Nors pats įtariamasis, iki šiol dirbęs vienoje Kauno bendrovėje konsultantu, teigė niekur nesislapstęs. Pastaraisiais metais jis dalyvaudavo automobilių ralio varžybose, dažnai vykdavo į užsienį.

Įtariamasis neigia asmeniškai pažinojęs R.Grainį. Tačiau Generalinė prokuratūra atnaujino šią baudžiamąją bylą ir sulaikė A.Albrechtą. Jis įtariamas 1995-ųjų gegužę per tarpininką vilnietį Olegą Lysenką užsakęs R.Grainio nužudymą.

Įtariamasis teigė nepažinojęs R.Grainio, tačiau prisipažįsta, kad buvo pažįstamas su O.Lysenka. Jau maždaug septynerius metus O.Lysenka yra dingęs be žinios.

Manoma, kad parodymus apie sprogdinimą Vilniaus centre duoda suimtas Kauno šešėlinio pasaulio autoritetas Jonas Bielskis, gerai pažinojęs R.Grainį ir A.Albrechtą.

A.Albrechtas yra laikomas vienu įtakingiausių automobilių sporto veikėjų. Neseniai jis buvo išrinktas Lietuvos automobilių sporto federacijos ralio komiteto pirmininku.

Vienu geriausių lenktynininkų šalyje vadinamas kaunietis yra iškovojęs daug pergalių varžybose. 2001 metais jis laimėjo ralio maratoną "Aplink Lietuvą" ir iškovojo Prezidento taurę. Tada jam šią taurę įteikė premjeras Algirdas Brazauskas.

Vėliau A.Albrechtas iškovojo daug prizinių vietų kitose svarbiose varžybose Lietuvoje ir užsienyje.

Anot "Lietuvos ryto", operatyviniais policijos duomenimis, jaunystėje A.Albrechtas buvo priskiriamas Kauno Žaliakalnio nusikalstamai grupuotei. 1985 metais jis buvo nuteistas už plėšimą, tačiau teismas bausmės vykdymą atidėjo.

Dar po penkerių metų kaunietis buvo apkaltintas sukčiavimu. Ši byla buvo ilgai tiriama, tačiau vėliau nutraukta.