2010 m. rugpjūčio 21 d., apie 10.30 val., Kaune, Ožeškienės g. 13, prie Kauno žydų religinės bendruomenės pastato, rasta kiaulės galva, ant kurios buvo uždėta kepurė.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 170 str. 2 d.

2011 m. balandžio 20 d. (Adolfo Hitlerio gimimo diena), apie 9 val., Kaune, Ožeškienės g. 13, prie Kauno žydų religinės bendruomenės pastato, ant tvoros buvo pakabinta juodos spalvos vėliava su baltos spalvos užrašu: „Hitleris buvo teisus... Juden raus“. Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, pagal LR BK 170 str. 2 d.

Utenos r. gyventojas sulaikytas 48 val. Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Asmuo kurstantis prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimų valdybos viršininkas Raimundas Baltaduonis sako, kad tyrimą apsunkino tai, kad įtariamasis yra ne kaunietis.

„Buvo vykdomi nuoseklūs tyrimai. Tai ne vietinis, ne Kauno gyventojas, todėl tyrimas užtruko“, - sako R. Baltaduonis.

Su įtariamuoju, kuris iki šiol nebuvo patekęs į policijos akiratį, atliekami procesiniai veiksmai. Panašių išpuolių buvo ne tik Kaune, bet ir Vilniuje. Neatmetama, kad šiuos nusikaltimus įvykdė tas pats asmuo.

„Tiriamos visos versijos“, - sako R. Baltaduonis. Taip pat neatskleidžiama, ar įtariamasis veikė vienas.