VSAT informuoja, kad pirmadienį vakare į Varėnos rinktinę kreipėsi Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnai. Jie paprašė pagalbos ieškant iš namų išėjusios 14-metės Varėnos rajono gyventojos. Jos namai yra pasienio su Baltarusija ruože. Informacija apie tai buvo perduota VSAT Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiams.

Tą patį vakarą šios užkardos patruliai nurodytus požymius atitinkančią paauglę pastebėjo beeinančią Varėnos rajono keliu Dubičiai – Panočiai. Ji nuo savo gyvenamosios vietos jau buvo spėjusi nužingsniuoti daugiau nei 11 kilometrų. VSAT pareigūnų visureigis sustojo prie ieškomos nepilnametės, o pasieniečiai ją užkalbino. Paauglė pareigūnams pareiškė nenorinti grįžti į namus ir esą ketinusi apsistoti pas viename Varėnos rajono kaimų gyvenančią artimą giminaitę.

Pasieniečiai apie tokį nepilnametės norą informavo atsakingą Varėnos rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoją. Jos sutikimą gavę VSAT pareigūnai pirmadienį vakare surastą nepilnametę nuvežė į tą kaimą, į kurį ji ir norėjo nueiti, bei perdavė giminaitei.

Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinsis vaiko teisių apsaugos darbuotojai.