Nukentėjusiojo pusė tikina, kad nelaimės vieta įspėjamaisiais ženklais buvo pažymėta jau po įvykio.

Patyrė sunkią traumą

Kovo 27-ąją, 13.05 val., Kauno apskr. policijai buvo pranešta apie tai, jog Kauno valstybiniame muzikiniame teatre darbo metu iš 2 metrų aukščio nukrito ir susižalojo 1958 m. gimęs vyras, kuris yra be sąmonės. Medikai A. Liutkevičių išvežė į ligoninę.

Dėl įvykio pradėtas tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 176 straipsnį – darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimas. Jei dėl nusikaltimų, numatytų šiame straipsnyje, atsirado sunkių padarinių, atsakingas asmuo baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Patyrė sunkią traumą

Tačiau pusių nuomonės dėl įvykio išsiskyrė.

„Algis išvažiavo su LRT filmuoti Teatro dienos į Kauno muzikinį teatrą. Užėjo pro tarnybinį įėjimą į vidų, apžiūrėjo sceną, viskas atrodė įprastai. Kadangi dar buvo laiko iki repeticijos, jie išėjo, kas kur. Algis grįžo atgal vienas ir žengė į sceną, o per ją norėjo patekti į žiūrovų salę, prie TV kamerų, Pradėjo eiti ir atsibudo reanimacijoje. 3 metrų gylio orkestro duobė buvo uždengta kažkokiu audiniu ir atrodė kaip grindys, jokių įspėjančių ženklų nebuvo, aptverta nebuvo. Jis patyrė sunkių kūno sužalojimų - lūžo 7 šonkauliai, dubens kaulai, klubas, sumušti vidaus organai, buvo netekęs sąmonės, gulėjo reanimacijoje“, - DELFI teigė nukentėjusiojo žmona Inga Liutkevičienė.

Vėliau A. Liutkevičius buvo pervežtas į Vilnių, jam atlikta operacija. Medikų teigimu, A. Liutkevičius patyrė gyvybei pavojingus sunkius sužalojimus. Vyrui lūžo 7 šonkauliai, dubens kaulai, kryžkaulis, konstatuotas sunkus krūtinės ląstos sumušimas.

Vadina žmogiška klaida

Kauno muzikinio teatro vadovas, Kauno miesto tarybos narys Benjaminas Želvys teigė labai apgailestaujantis dėl įvykusios nelaimės. Tačiau, jo teigimu, prieš renginį operatoriams renginio režisierius Kęstutis Jakštas pravedė instruktažą.

„Įvykio vieta buvo aptverta. Ji buvo uždengta ir aptverta. Be to, prieš tai buvo pravestas instruktažas. Nežinau, kodėl taip atsitiko (…). Aš nenoriu nieko kaltinti. Vadinkime taip - suveikė žmogiškasis faktorius“, - DELFI teigė B. Želvys.

Tačiau pats A. Liutkevičius sako, kad nelaimės vieta nebuvo aptverta.

„Aš nemačiau jokio aptvaro. Aš juk ne savižudis – juk neičiau ir nešokčiau. Į filmavimą atvyko dvi skirtingos grupės. Gal pirmai grupei buvo pravestas instruktažas. Mes atvykome vėliau, su kita mašina ir mums niekas nieko nepravedė“, - teigė A. Liutkevičius.

Aptvėrė po įvykio?

I. Liutkevičienės teigimu, ligoninėje sužeistąjį aplankė buvęs prezidento Valdo Adamkaus operatorius Romas Kuprys, kuris tą dieną irgi dirbo Kauno muzikiniame teatre su LRT komanda.

„Man girdint Romas pasakojo, kad kai Algį be sąmonės rado duobėje, prieš iškviečiant greitąją ir policiją, teatras sustatė įspėjamuosius ženklus ir kai jie atvyko, ženklai jau stovėjo. R. Kuprys tai paliudijo televizijos darbuotojai, kuri renka renka medžiagą apie įvykį iš televizijos pusės“, - sako I. Liutkevičienė.

Šiuo metu A. Liutkevičius gydomas reabilitacijos sanatorijoje Vilniuje.