Vyras, kuris Klaipėdos miesto apylinkės teismo darbuotojams vis įvaro šoką, – Linas Mileška.

Jis pagarsėjo tuo, kad prieš daugiau nei dešimtmetį su savo netikru broliu iš Palangos gintaro muziejaus pavogė unikalų Saulės akmenį – 3 kg ir 523 g sveriantį gintaro luitą, kuris yra trečiasis pagal dydį Europoje.

L. Mileška buvo pripažintas nepakaltinamu, todėl baudžiamosios atsakomybės išvengė. Tačiau jis ilgai gydytas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Kai iš jos išėjo, vyras pradėjo kryžiaus žygius, kad atgautų per kratas iš jo paimtus keturis žiedus. Du auksiniai žiedai atsirado, o dar du, papuošti gintaro inkliuzais, mįslingai dingo.

Klaipėdos apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą, nes suėjo senatis. Tokį sprendimą L. Mileška apskundė Klaipėdos miesto apylinkės teismui. Šis skundą atmetė.

Teismo sprendimas jam buvo išsiųstas paštu, tačiau jis jo nesulaukė, todėl pirmadienį ir pasirodė teisme.

„Kai prieš dvi savaites jis atėjo turėdamas peilį, reikalavo pasikalbėti su teisėja, priėmusią sprendimą. Po to incidento jis dar kokius tris kartus pas mus apsilankė. Su juo bendraujame mandagiai, viską išsamiai paaiškiname, gal dėl to jis ir nebėra toks agresyvus“, – teigė Klaipėdos miesto apylinkės teismo atstovas ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Kęstutis Butvydas.

L. Mileška su žiniasklaida bendrauti nepanoro – visų žurnalistų ir operatorių jis pareikalavo parodyti pasus, nes esą su nepažįstamaisiais nesikalba. Žurnalisto pažymėjimų jis nepripažino kaip dokumentų.

Teismo darbuotojai pasakojo, kad L. Mileškai nurodė, kuri kurjerių tarnyba jam turėjo pristatyti teismo dokumentus. Esą į ją jis ir nukeliavo. „Nepavydime jiems“, – pusbalsiu prasitarė teismo darbuotojai.

Už tai, kad teisme prieš dvi savaites pasirodė turėdamas peilį, netinkamai elgėsi, rūkė teismo koridoriuje, L. Mileška dvi paras praleido laikino sulaikymo kameroje.