Vairuotojams jau itin gerai žinomoje vietoje – Vilniaus plente, sekmadienio rytą per valandą neįkliuvo nė vienas girtas, ar kitaip nusižengęs vairuotojas. Už vieno automobilio lango užkištos kortelės skelbė, jog mašiną vairuojantis jaunuolis ieško meilužės ir yra sekso ekspertas. Tačiau dailios policininkės vairuotojas nesudomino, nes buvo blaivus.

Kitas vairuotojas, „pūstelėjęs“ 0.20 promilės, išsigando. Kas dabar bus? Nieko nebus, tai leistina norma. Policininkai netrukus persikraustė į Šilutė plentą. O čia ir pasipylė kaip iš gausybės rago.

Šilutės plente sustabdyto automobilio „VW Vento" vairuotojui Antanui P., gim. 1957 m., nustatytas lengvas girtumas – 1.43 prom. Jis prisistatė buvusiu milicininku, po to policininku, po to kariškiu, o dabar jis tiesiog yra visuomenės veikėjas. Ant jo automobilio puikavosi lipdukai „Žemaitėjė", skelbiantys vairuotojo gyvenamąjį regioną. Vyras vairuotojo pažymėjimą turėjo. Jis kelių policijai nebuvo žinomas asmuo. Pažeidimų už kelių eismo taisyklių pažeidimus neturėjo, tačiau prieš porą mėnesių baustas už tai, kad girtas šlaistėsi viešoje vietoje.

Sustabdyto taksi vairuotoją pareigūnai prisiminė – prieš kokį mėnesį jis vežė keleivį, kuris buvo apsvaigęs ir turėjo „žolės“. Dabar pas taksi vairuotoją nieko įtartino nerasta.

Kitas sustabdytas girtas pilietis – automobilio „VW Golf“ vairuotojas Aivaras P., gim. 1971 m., sakė, kad šeštadienį išgėrė „mažą 0,7 ant galvos“. Kadangi jis vienas negeria, tai gėrė dviese. Su draugu. Du tokius butelius. Perklausus piliečio, ar 0,7 l talpa, tai yra „mažas butelis“ vairuotojas atsakė, kad taip. Didelis, anot jo – tai jau litras. Aivarui nustatytas lengvas girtumas – 0.69 prom. Sakė, jam tas pats, kaip jį nubaus teismas, jis vis tiek nieko neturi.

Šilutės plente buvo sustabdytas Lietuvoje ilgokai užsibuvęs ukrainietis. Automobilio „Peugeot“ vairuotojas pateikė ukrainietišką vairuotojo pažymėjimą, tačiau mūsų šalyje jis užtruko ilgiau kaip 90 parų, tad jam privalu išlaikyti egzaminą, pagal Lietuvoje galiojančias kelių eismo taisykles. Taigi, vyrui surašytas protokolas už vairavimą neturint tam teisės. Kol Ukraina nėra Europos Sąjungos narė, taip nurodo elgtis įstatymas.

Kitoje reido vietoje, reidų nudrengtoje Liepų gatvėje sustabdytas pilietis Donatas Š., gim. 1988 m., vairavęs automobilį „VW Golf“ taip pat neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Jis jo niekada neturėjo, bet teigė jau vairuojantis šešerius metus ir niekada neįkliuvęs. Jis atviravo, kad kasdien Liepų gatve važiuoja į darbą. Jaunas vyras pripažino, kad su vairuotojo pažymėjimu važiuoti būtų protingiau, tačiau vis to laiko neužtekdavo svarbiam dokumentui įsigyti. Ir taip visus šešis metus, nuo tada, kai jis išmoko vairuoti.

Po pietų policijos pajėgos persikraustė į Šernų mišką. Ir iš karto nuo Šernų sodų pusės atvažiavo du automobiliai, kurių vairuotojai buvo gerokai nusidėję. Viena girtas, kitas parūkęs žolės.

Automobilio „Plymouth Voyager“ vairuotojui Vladimirui K., gim. 1954 m., nustatytas lengvas girtumas – 1.43 prom. Vyriškis šeštadienį gėrė viskį. Daug viskio. Rūkė sode menkę ir gėrė, o sekmadienį keikė save, kad nepamiegojo ilgiau. Niekas namo tai nevijo.

Iš sustabdyto automobilio „VW Golf“ automobilio sklindantį lengvą žolės kvapą pareigūnas pajuto iš karto. Automobilyje rasta įvairių daiktų suktinukėms sukti. Taip pat automobilyje rastas malūnėlis. Automobilio vairuotojas Simas P., gim. 1986 m., tvirtino, kad tai aparatas pipirams malti. Jis prisipažino, kad rūkęs „nelegalią žolę“ prieš savaitę. Pilietis buvo išvežtas į ligoninę, ten atlikti tyrimai patvirtino – vairuotojas vartojo marihuana. Tačiau ar sekmadienį Simas galėjo vairuoti automobilį, išvados bus po tyrimų Vilniuje. Tada ir bus nuspręsta, ar vairuotojas bus nubaustas, ar ne.