Vilniaus miesto 1-asis policijos komisariatas dėl šio grasinimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Skambinęs asmuo kol kas nenustatytas.

Policijos pareigūnų teigimu, Tarandės gyvenvietėje Vilniaus pakraštyje esančios studijos, kur sekmadieniais filmuojamas "Teleloto" žaidimas, apsaugą ketinama sustiprinti.

Skambinęs vyras reikalavo, jog sekmadienį lošiamas milijonas litų būtų padalintas į 100 laimėjimų po 10 tūkst. litų. "Olifėjos" atstovai BNS tvirtino, kad į šiuos grasinimus nebus atsižvelgta ir sekmadienį lošiamas "aukso puodas" nebus išdalintas dalimis.

"Olifėjos" darbuotojų teigimu, gyventojai dažnai skambina loterijos organizatoriams ir prašo lošiamą milijoną suskirstyti dalimis. Į šiuos pageidavimus kartais atsižvelgiama, toks lošimas iš anksto planuojamas bei reklamuojamas. Paskutinį kartą "aukso puodas" dalimis buvo loštas balandį.

Bendrovė analogiškų grasinimų ir reikalavimų buvo sulaukusi ir kovo pradžioje. Į "Olifėją" skambinęs grasintojas iki šiol nesulaikytas.

1992 metais įkurta bendrovė "Olifėja" yra viena didžiausių lošimų organizatorių Lietuvoje. Iš pelno finansuoja Lietuvos olimpinį judėjimą ir sportą.