Praėjusių metų gegužės mėnesį Skuodo rajone per skaudžią avariją žuvo 12-metė mergaitė. Ją, dviračiu išvažiavusią iš šalutinio kelio, partrenkė automobilis "Audi A4", kurį vairavo geriausia Lietuvos lengvaatletė, disko metikė Zinaida Sendriūtė.

Avarija įvyko kelio Mažeikiai-Skuodas 38-ame kilometre, Gintalaičių kaimo ribose.

Mergaitė žuvo įvykio vietoje.

Z. Sendriūtė incidento metu buvo blaivi.

„Ji įvažiavo staigiai į kelią, ant asfalto, aš persirikiavau į kairę pusę iš karto, bet ji staigiai šoko, aš bandžiau stabdyti“, - pernai, po tragiškos avarijos, sakė sportininkė.

Pasak jos, iš viso ji matė tris vaikus: du važiavo atokiau, o į eismo įvykį patekusi mergaitė – pirma.

Sportininkė sako, jog dviračiu važiavusi mergaitė net neapsidairė, kai įvažiavo į kelią ir akimirksniu pateko po ratais.

„Aš čiuopiau pulsą, ji pulsą dar turėjo, bet kadangi greitoji delsė, atvažiavo per 20 minučių, gal per pusvalandį...“, - jaudinosi pasakodama Z. Sendriūtė.

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Juozas Sykas penktadienį nutraukė avarijos tyrimą, motyvuodamas tuo, jog mergaitė pati pažeidė kelių eismo taisyklių 66-ąjį punktą (jeigu eismas intensyvus ir reikia pasukti į kairę, apsisukti ar pervažiuoti į kitą kelio pusę, dviračio vairuotojas turi nulipti ir kirsti važiuojamąją dalį vesdamas dviratį), ir tai lėmė eismo įvykio kilimą bei mergaitės žūtį.

Mergaitė, važiuodama į kitą kelio Mažeikiai-Skuodas pusę, sudarė neišvengiamą kliūtį jos link artėjančiam automobiliui "Audi A4" ir Z. Sendriūtė nebegalėjo išvengti eismo įvykio.

Z. Sendriūtės veiksmuose eismo saugumo pažeidimų nebuvo.

Skuodiškė Z. Sendriūtė, gim. 1984 m., yra garsiausia šalies disko metikė.