Per avariją automobilis apvirto, o stulpas virsdamas apgadino Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčios tvorą.

Ši avarija turi priešistorę. Po vidurnakčio Klaipėdoje, Naujosios Uosto ir Naujojo Sodo gatvių sankryžoje, kelių policijos patruliai sustabdė automobilį "Audi A6". Automobilio vairuotojas mojavo banknotų pluoštu. Sakė, kad vairuotojo pažymėjimą yra pragėręs, girtas ir dabar, tad jeigu policininkai sutiktų jį paleisti už 100 eurų, tai jis būtų dėkingas ir su taksistu atvežtų dar 500 eurų.

Policininkai su kyšį siūlančiu piliečiu Jurijumi P., gim. 1977 m., į ilgas kalbas nesileido. Jam buvo nustatytas lengvas girtumas - 0,64 prom. Pradėjus rašyti protokolą jis telefonu pasikvietė į pagalbą draugus, kad jį palaikytų moraliai, o gal ir namo parvežtų. Besėdint policijos automobilyje Jurijus per raciją išgirdo pranešimą apie avariją Minijos gatvėje ir iš karto sumojo, kad tai jo draugai.

1998 metais pagamintas automobilis "BMW-520", skriedamas Minijos gatve miesto centro link, lengvame posūkyje nuvažiavo nuo kelio, kliudė kelio ženklą ir nuvertė apšvietimo stulpą, kuris nukrito ant religinės bendruomenės namų tvoros. Per avariją žmonės sužeisti nebuvo.

Kai į įvykio vietą atvažiavo policijos patruliai, aplink apvirtusį automobilį vaikščiojo būrelis jaunuolių. Automobilį vairavusi Monika Ž., gim. 1993 m., buvo blaivi. Jos draugė Vaida P., gim. 1996 m., buvo vos vos išgėrusi - 0,09 prom. O vyriškoji BMW ekipažo dalis buvo girtesnė. Automobilio savininkui Benui N., gim. 1991 m., nustatytas lengvas girtumas - 1.00 prom. Egidijui G., gim. 1988 m., irgi nustatytas lengvas girtumas - 0,83 prom.

BMW vairuotoja Monika vairuotojo pažymėjimo pareigūnams nepateikė. Mergina aiškino, kad važiavo negreitai, gal 60-70 km/val. greičiu, nors toje vietoje leidžiamas greitis 50 km/val. Jos pavairavimo bylą balandžio 20 d., nagrinės Klaipėdos kelių policijos biure. O kyšio davėjo Jurijaus laukia baudžiamoji atsakomybė už bandymą papirkti valstybės pareigūnus ir teismas už tai, kad vairavo automobilį neblaivus, kai yra atimta teisė vairuoti.