Lenkija, kuri velkasi kelyje sukeltų nelaimių skaičiumi ES šalių uodegoje, paskelbė kovą su eismo taisyklių pažeidėjais. Ypač tai skaudžiai kirs taurelės mėgėjams, informuoja portalas "Wirtualna Polska".

Sulaikytas prie vairo neblaivus asmuo ne tik sumokės 10 tūkst. zlotų baudą, bet ir avarijos atveju nukentėjusiems sumokės 5 tūkst. zlotų, o recidyvistams ši suma gali išaugti iki 10 tūkst. zlotų. Pakartotinai padarius panašų nusikaltimą, teismas išgėrusiam vairuotojui gali atimti vairuotojo pažymėjimą iki gyvos galvos.

Minimali bausmė po taurelės sėdusiam prie vairo – vairuotojo pažymėjimo atėmimas trims mėnesiams. Jeigu tas pats asmuo bus sulaikytas išgėręs ir neturintis vairuotojo pažymėjimo, jis gali dvejiems metams atsidurti už kalėjimo grotų.

Teismo nuosprendžiu, vairuotojams, negalintiems atsispirti stikliukui, gali būti priverstinai į jo automobilį įmontuotas speciali įranga. Toks variklio blokavimo įrenginys neleidžia vairuotojui užvesti mašinos, jeigu jo kraujyje alkoholio matuoklis fiksuoja 0,1 promilės.

Varikliai bus blokuojami ir tiems vairuotojams, iš kurių vairuotojo pažymėjimai atimti už vairavimą girtiems.

Kelių policijai taip pat suteikiama teisė vietoje atimti vairuotojo pažymėjimą iš asmenų, kurie gyvenvietės teritorijoje viršijo leidžiamą greitį 50 km per valandą.