7 valandą ryto vieta Rimkuose buvo pasirinkta gudriai. Atvažiavę nuo miesto vairuotojai ir pravažiavę įprastų reidų vietą, jau galėjo atsipūsti, tačiau už posūkio pakalnėje jų laukė velykinis siurprizas. Policijos postai persikėlė šimtą metrų toliau nuo tos vietos, kur buvo rengiami savaitgaliniai reidai.

Pirmas pilietis, įkliuvęs į šias pinkles, pamatęs pakalnėje pareigūnus sustojo autobusų stotelėje. Ilgai negalvojęs apsisuko ir nurūko į Klaipėdą. Policijos patruliai taksi automobilį "Citroen Xsara Picaso" pasivijo Rimkuose, netoli geležinkelio pervažos.

Vairuotojas Egidijus J., gim. 1972 m., paaiškino, kad gavo iškvietimą todėl ir apsisukęs. Vairuotojo pažymėjimą palikęs namuose. Tačiau policijos kompiuteris ne smėlio dėžė, kurioje gali rasti nežinia ką. Pasikapsčius duomenų bazėje buvo išsiaiškinta, kad iš šio taksisto už pabėgimą iš avarijos vietos vairuotojo pažymėjimas atimtas 36 mėnesiams ir terminas baigiasi tik 2016 m. liepos mėnesį. Vyriškis jau kartą buvo baustas 580 eurų bauda už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo, kai jis yra atimtas.

Netrukus buvo sustabdytas automobilis "Škoda Yeti", kurio ekipažas važiavo į bažnyčią. Vairuotojui Alfredui B., gim. 1954 m., nustatytas lengvas girtumas - 0,96 prom. Žmogui buvo labai gaila savęs, buvo gėda prieš Dievą, sakė, kad išvakarėse gėrė litrą alaus ir taurelę trauktinės "ant viršaus" mostelėjo, kad geriau miegotų. Tuo metu automobilyje "Škoda Yeti" pradėjo spurdėti moteriškė, reikalaudama, kad policija greičiau paleistų vairuotoją, mat ir taip vėluojama į pamaldas. Jai buvo paaiškinta, kad šį kartą pamaldos apsieis be šio automobilio ekipažo - užsimanė girtas į bažnyčią.

Netrukus buvo sustabdytas automobilis "Ford S Max", kurio vairuotojui Jurijui S., gim. 1966 n., nustačius lengvą girtumą - 1,19 prom., jis pareiškė, kad išvakarėse išgėrė litrą viskio. Gėrė vienas. Jam kompanijos nereikia. Gėrė viskį ir ko gero mėsą valgė. Jurijus sakė, kad jaučiasi puikiai, tad rytą nutarė pavežti iki darbo seserį.

Apie 9 valandą policijos patruliai persikraustė į uostamiesčio H. Manto gatvę ir surengė reidą po geležinkelio viaduku.

Automobilio "Chrysler Voyager" vairuotojui Pauliui B., gim. 1982 m., nustačius lengvą girtumą - 0,46 prom., jis papasakojo, kad išvakarėse išgėrė pusę litro degtinės ir kadangi jaučiasi dabar puikiai, tai nutarė savo girtumą papildomai pasitikrinti ligoninėje.

Automobilio "Volvo V70" vairuotojas Donatas N., gim. 1974 m., kuriam taip pat nustatytas lengvas girtumas - 0,71 prom., sakė, kad išvakarėse buvo pirtis, draugai, gimimo diena, linksmybės, alus. Kitos dienos schema ne tokia maloni: sustabdė, pripūtė, protokolas, teismo laukimas. Gresia vairuotojo pažymėjimo atėmimas ne mažiau, kaip metams ir dar bauda.

Po viaduku buvo sustabdyti du vairuotojai, nuo kurių labai smarkiai trenkė alkoholiu. Tačiau pilietis, ant kurio veido parašyta, kad jis gyvenime yra atsigėręs labai sočiai, leidžiamos normos neviršijo - 0,09 prom. O visureigio vairuotoja, kuri išlipusi iš mašinos svyravo ir šleivai dėliojo kojas, buvo maloniai nustebinta, kad jos organizme alkotesteris taip pat nieko neleistino nerado - 0,35 prom. alkoholio.

Dar vieną neblaivų vairuotoją pareigūnai pagavo kelyje Gargždai-Vėžaičiai. "Audi" vairuotojui nustatytas lengvas girtumas - 0,73 prom.