Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai kartu su Švedijos Umeo miesto policijos pareigūnais vienoje Panevėžio gatvėje sulaikė vyrą. Iš anksto buvo žinoma, kad šis 48 metų panevėžietis yra ieškomas pagal šių metų vasarį Švedijoje išduotą Europos arešto orderį. Kovo pabaigoje Lietuvos pareigūnus taip pat pasiekė Skandinavijos kolegų teisinės pagalbos prašymas, prneša VSAT.

Sulaikytam panevėžiečiui Umeo miesto policijoje yra pareikšti įtarimai dėl mažiausiai penkių vagysčių iš gyvenamųjų patalpų sunkinančiomis aplinkybėmis.

Tą pačią dieną viename bute Panevėžyje atliktos kratos metu Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai kartu su Švedijos policininkais aptiko, įtariama, vogtų daiktų – striukę, kompiuterį, jo priedus, kompaktinių diskų skaitytuvą.

Teisingumo vengusį įtariamą vagišių pasieniečiai trečiadienį uždarė į areštinę. Ketvirtadienį priešpiet sulaikytasis buvo atvesdintas į Šiaulių apylinkės teismą, kuris vyrą leido suimti trims mėnesiams. Panevėžietis turės nemalonių reikalų su Švedijos policija dėl toje šalyje jam inkriminuojamų nusikaltimų.

Lietuvoje vykdyto tyrimo medžiagą VSAT pareigūnai perduos kolegoms Švedijoje.