Apie 11.40 val. teismo koridoriuje juodu segtuvu, iš kurio kyšojo peilis, nešinas vyras užsirūkė, garsiai keikėsi necenzūriniais žodžiais.

Teismo darbuotojas iškvietė policijos pareigūnus, o šie nuginklavo neramų teismo lankytoją ir už viešosios tvarkos pažeidimą pristatė į Klaipėdos miesto pirmąjį policijos komisariatą.

Komisariate nustatyta vyriškio tapatybė. Tai 1970 metais gimęs pilietis. Savo elgesio teisme ir, kodėl atvyko į jį su peiliu, vyriškis nepaaiškino, praneša Klaipėdos policija.

Specialiųjų priemonių, sulaikant minėtą vyrą, policijos pareigūnams panaudoti neteko.

„Teismuose nėra jokios specialios apsaugos ir asmenų užtikrinančių bylos dalyvių ir teismo darbuotojų apsaugą, todėl pamatęs agresyvų ir koridoriuje rūkantį vyriškį, pats paprašiau jo liautis, o jam nereaguojant iškviečiau policijos pareigūnus“, – incidento aplinkybes paaiškino teismo atstovas ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Kęstutis Butvydas.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo pirmininkė Audrone Gaižutienė, vertindama įvykį, pripažino, kad šiandienos situacija neužtikrina pakankamos teismų apsaugos, tačiau pažymėjo, kad šis klausimas teismų sistemoje yra nuolat akcentuojamas.

„Šiuo metu Lietuvos teismai kartu su Nacionaline teismų administracija įgyvendina Norvegijos finansinio mechanizmo programos projektą „Geresnė pagalba liudytojams ir nusikaltimų aukoms teismo procese, įskaitant saugumo teismų pastatuose sustiprinimą“. Projektu siekiama įgyvendinti priemones, kurios padėtų teismuose užtikrinti saugią aplinką ne tik darbuotojams, bet ir ypač pažeidžiamiems bei emociškai jautriausiems proceso dalyviams, t.y. nukentėjusiesiems, liudytojams. Būdama šio projekto darbo grupės narė matau didelę teismų sistemos iniciatyvą saugumo užtikrinimo srityje ir tikiuosi, kad panašių incidentų, kaip šiandien pavyks išvengti“, – teismų saugumo situaciją aptarė A. Gaižutienė.