DELFI rašė, jog Šūdmaišiu pravardžiuojamas Aurelijus Perminas liudyte teisme nagrinėjamoje Agurkinių gaujos byloje turėjo kovo 16 dieną. Tačiau teisme jis nepasirodė. A. Permino advokatas pateikė dokumentus, jog vyras yra Vokietijoje, kur jam taikomas chemoterapinis gydymas.

Tai visiems buvo staigmena, nes Generalinės prokuratūros prokuroras Tomas Meškauskas patvirtino, kad kovo 13 dieną A. Perminas buvo pas jį kabinete ir pažadėjo, jog kovo 16 dieną liudys teisme Klaipėdoje.

Šūdmaišiu Agurkinių gaujoje pravardžiuotas vyras sutiko bendradarbiauti su teisėsauga, todėl yra atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės. Tačiau jis privalo atvykti liudyti į teismo posėdžius.

„Šios bylos posėdžiai yra neeiliniai, jie daug kainuoja. Todėl liudytojui reikėtų taikyti sankcijas už pareigų nevykdymą. Jam įteiktas nutarimas apie atleidimą nuo atsakomybės, tačiau jis žino ir apie savo pareigą atvykti į teismo posėdžius liudyti“, – kovo 16 dieną teisme kalbėjo T. Meškauskas.

Šis liudytojas yra vienas svarbiausių Agurkinių gaujos byloje. Jis buvo tas žmogus, kuris pirmasis pradėjo duoti parodymus prieš Agurkinių gaujos lyderį Saulių Velečką ir taip padėjo demaskuoti grupuotę.

Apie Šūdmaišio įtaką Agurkinių gaujoje, jo veiklas ne kartą anksčiau liudijo kiti saugomi liudytojai.

Todėl Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija nusprendė A. Perminui skirti mėnesio areštą, kad būtų užtikrintas jo atvykimas į teismą liudyti.

Šūdmaišis pirmadienį pasirodė teisme, tačiau ne liudyti, o prašyti, kad teismas panaikintų savo nutartį jį areštuoti.

„Tikrai nevengiu savo pareigų. Tądien, kai išėjau iš prokuroro, man pasidarė labai bloga, todėl advokato iškart ir paprašiau, kad teismui nusiųstų dokumentus apie mano sveikatos būklę. O pats nuvykau į Baltijos Amerikos kliniką, joje praleidau dvi dienas ir išvykau į Vokietiją, kur esu nuolat gydomas. Grįžau praėjusią savaitę ir iškart parašiau skundą, kad man būtų panaikintas paskirtas areštas. Areštinėje man gali pablogėti sveikata, pasidaryti bloga, o net negausiu reikiamų vaistų“, – pasigailėti prašė valstybės saugomas liudytojas.

Jis tvirtino, kad su gydytojais Vokietijoje susitarė, jog gydytis atvyks balandžio pabaigoje, todėl tikrai gali pasirodyti teisme balandžio 14-15 dienomis, kai suplanuoti posėdžiai, ir duoti parodymus.

„Man kone kiekvieną dieną statomos lašinės, kad sustiprėtų imunitetas. Vokietijoje esu gydomas spinduliuote, jau buvo aštuoni kursai. Viską susitvarkiau taip, kad galėčiau atvykti į teismą liudyti“, – dėstė A. Perminas.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija rytoj paskelbs, ar patenkins A. Permino prašymą panaikinti jam skirtą areštą.

Teismo posėdį stebėjęs Sauliaus Velečkos advokatas Kristupas Ašmys suabejojo, ar Šūdmaišio pravarde turintis vyras išties serga. „Jei jau aštuonis kartus jam taikytas chemoterapijos kursas, kodėl jis su plaukais, juk turėtų būti plikas? Be to, kokia onkologine liga reikia sirgti, kad būtų uždrausta skraidyti lėktuvais? Reikės pasikonsultuoti su medikais“ – po posėdžio samprotavo K. Ašmys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)