Kelių policijos patrulių ekipažai į Pylimo gatvę rinkosi iš įvairių miesto mikrorajonų. Iš Lazdynų važiavę pareigūnai prieš pat vidurnaktį Architektų gatvėje sustabdė įtartinai važiavusį "Audi 80". Automobilį vairavo 1982 m. gimęs vyras, neturintis vairuotojo pažymėjimo (ir niekad jo neturėjęs).

Įtarimai pasitvirtino su kaupu - vairuotojas buvo visiškai girtas. Jam nustatytas sunkus girtumas - 3,09 prom.

Vyras teigė važiavęs "pas draugę Deimantę". Surašius protokolą dėl vairavimo girtam, vyrukas susirinko daiktus iš automobilio ir pas Deimantę nukeliavo pėsčias. "Audi" išvežtas į saugomą aikštelę - teismas spręs dėl automobilio konfiskavimo.

Anksčiau šis vairuotojas jau yra susimokėjęs 4300 litų baudą už tai, kad vairavo girtas.

Maždaug po pusvalandžio kitas į reido vietą važiavęs ekipažas S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje atkreipė dėmesį į visureigį "Mitsubishi". Jo vairuotojas, pamatęs policiją, puolė segtis saugos diržą ir užvažiavo ant bordiūro. Pareigūnai visureigį sustabdė prie S. Dariaus ir S. Girėno bei Pelėsos gatvių sankryžos.

Vairuotojui (gim. 1988 m.) nustatytas vidutinis girtumas - 1,69 prom. Jaunas vyras pareigūnams sakė, jog ta proga, kad prasidėjo poilsio dienos, norėjęs atsipalaiduoti ir išgėręs "pusę buteliuko alaus". Paskui važiavęs namo.

Šis vairuotojas jau ne kartą baustas, tačiau iki šiol tik už smulkius pažeidimus (važiavo neprisisegęs saugos diržo, neturėjo privalomojo draudimo ir pan.).

Pylimo gatvėje eismas maždaug iki 2 val. buvo labai intensyvus. Čia nemalonumai ištiko merginą, vairavusią mažą "Škodą". Į automobiliuką buvo susigrūdę šešiese. Pareigūnai juokaudami tokias kompanijas vadina "šprotais". Vairuotojai teks mokėti baudą už žmonių vežimo taisyklių pažeidimą.

Sustabdžius visiškai surūdijusį (skardose - skylės) BMW, kuriuo važiavo keturi jaunuoliai, paaiškėjo, kad vairuotojas (gim. 1994 m.) neturi vairuotojo pažymėjimo.

Policijos duomenų bazėje rašoma, kad šis jaunuolis vairuotojo pažymėjimo trejiems metams neteko 2013-iais, nes vairuodamas girtas padarė avariją.

Pareigūnai jam nebeleido sėsti prie vairo nė kelioms sekundėms - automobilį į kelkraštį teko nustumti jo keleiviams.

Patruliai pozicijas buvo užėmę prie Pylimo ir Klaipėdos gatvių sankryžos. Staiga pasigirdo garsi muzika ir po akimirkos iš už kampo išniro automobilis, per kurio liuką ir langą buvo išlindusios dvi labai linksmai nusiteikusios merginos - juokėsi, mojavo ir t.t. Staiga pamačiusios pareigūnus merginos akimirksniu šmurkštelėjo atgal į mašinos vidų, muzika nutilo.

Sustabdžius šį automobilį paaiškėjo, kad vairuotoja ir keleivės tokios linksmos, nes švenčia vienos iš jų gimimo dieną. Beje, jos buvo blaivios.

Po to įkliuvo dar vieni "šprotai": "Nissan" visureigiu vaikinas vežė penkias merginas, nors galima tik keturias. Jaunas vairuotojas sakė, kad su keturiomis draugėmis iš Trakų atvažiavo pasilinksminti Vilniaus klubuose, o grįžtant paėmė dar vieną - ketino pakeliui ją užvežti į namus Vilniuje. "Po penkių minučių būčiau ją išleidęs", - apgailestavo vairuotojas.

Reidui artėjant prie pabaigos, apie 2.30 val., nemalonumai ištiko ir "Ford Mondeo" vairuotoją, važiavusį su mergina. Pajutę alkoholio kvapą pareigūnai 41 metų vyrą patikrino alkoholio matuokliu. Nustatytas lengvas girtumas - 0,63 prom. Vairuotoją tai nustebino: "Kažkaip keista". Jis tvirtino nedaug išgėręs maždaug prieš aštuonias valandas.

O policininkus stebino tai, kad jis pats sėdo prie vairo, kai kartu važiavusi mergina buvo blaiva ir turi vairuotojo pažymėjimą.