Kovo 26 d. vidutinio amžiaus pora į Lietuvą atvyko lėktuvu iš Maskvos. Ir vyras V. S., ir moteris O. S. išlipę iš lėktuvo ėjo žaliuoju kanalu, taip veiksmu deklaruodami, kad draudžiamų ar leistiną gabenti kiekį viršijančių prekių negabena, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.

Tačiau tuo piliečių kelionė iš trečiosios šalies nesibaigė. Muitinės pareigūnai, introskopu patikrinę keleivių bagažą ir pamatę, kad jame gali būti gabenamas žymiai didesnis negu leidžiamas prekių kiekis, pakvietė piliečius į muitinio tikrinimo vietą detaliai bagažo patikrai.

Atidarius bagažą abiejų keleivių lagaminuose rastas vienodas kiekis nedeklaruotų vaistų: daugiau kaip 200 lapelių „Citramon“ ir „Doksiciklin“, beveik 300 lapelių „Pankreatin“ bei daugiau kaip 800 lapelių „Omeprazol“. Pilietis V. S. taip pat gabeno ir atskirai nuo vaistų kruopščiai supakuotas tuščias popierines vaistų pakuotes bei informacinius lapelius.

Aptikus slėptus vaistinius preparatus, tiek vyras, tiek moteris teigė, kad vaistus veža asmeninėms reikmėms, savo šeimai. Užuot pateikę dokumentus, leidžiančius gabenti komercinį kiekį vaistų, piliečiai parodė turimus kelis lietuviškus receptus. Tačiau muitinės pareigūnams jie pasirodė abejotini, mat buvo išrašyti kitų asmenų vardu, užpildyti tik iš dalies, be to suteikė teisę įsigyti tik nedidelį kiekį „Omeprazol“ kapsulių.

Rusijos piliečiams surašyti Administracinių teisės pažeidimų protokolai už keleivio asmeninio naudojimo ar kitų daiktų gabenimą per Lietuvos Respublikos valstybės sieną žaliojo kanalo režimu, viršijant teisės aktuose nustatytą normą. Neteisėtai gabenti vaistai sulaikyti, piliečiams gresia piniginės baudos.