Pareigūnai informuoja, kad kovo 24 d. 3 val. 5 min. Vilniaus apskr. vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad Vilniuje, Įsruties gatvėje, jaunuolis neranda savo BMW automobilio.

Į atvykusius Patrulių rinktinės pareigūnus nerišlia kalba kreipėsi E. G., gimęs 1994 m. Pasak jo, kovo 23 d. apie 20 val. automobiliu „BMW 520“ atvažiavo pas Pilaitėje gyvenančius draugus.

Pasisvečiavęs, autobusu grįžo namo ir po kelių valandų susilaukė draugo skambučio, kad dingo Pilaitėje paliktas automobilis. Tuomet, iškvietęs taksi, vėl atvažiavo į Pilaitę ir, nerasdamas automobilio, kreipėsi telefonu 112.

Vaikinas kalbėjo nenuosekliai, atrodė apsvaigęs. Patikrinus paaiškėjo, kad jo minėtas BMW automobilis tą pačią dieną, 23.10 val. jau buvo sustabdytas Vilniuje, Smalinės gatvėje. Jį vairavo E. G. draugas, o jis pats sėdėjo šalia. Automobilis nebuvo apdraustas privalomuoju draudimu, todėl surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

E. G. pasigesto BMW Pilaitėje nebuvo rasta, o jam pačiam teko vykti aiškintis į policiją. Pristatytas į miesto Penktąjį policijos komisariatą jis prisipažino, kad laukdamas atvykstant iškviestos policijos rūkė „žolę“ (kanapes).

Apžiūros metu E. G. kišenėje rastas polietileninis maišelis su žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga. E. G. pasakė, kad maišelyje yra apie 20 gramų kanapių. Maža to, paaiškėjo, kad jam yra skirta kardomoji priemonė – įpareigojimas būti namuose nuo 22 iki 6 val. Įvykio tyrimas tęsiamas.