Vykdydami sustiprintą tranzitu gabenamų krovinių kontrolę MKT pareigūnai šeštadienio rytą vienos iš degalinių, esančių netoli sienos su Lenkija, teritorijoje, netikėtai patikrino aikštelėje stovėjusius krovininius vilkikus.

Muitinės kriminalistus sudomino iš Lietuvos į Lenkiją tariamai medžio pjuvenų briketų krovinį vežęs vilkikas DAF. Pakėlus tentą paaiškėjo, kad puspriekabės šonai uždengti kartono lakštais, šitaip, matyt saugant krovinį nuo pašalinės akies. Tokia apsauga nebūdinga šio tipo kroviniams. Dar labiau muitininkų įtarimus sustiprino tai, kad nesutapo dokumentuose nurodyti ir realūs puspriekabės kėbulo numeriai. Be to, nors gabentas lietuviškų briketų krovinys, jis buvo užplombuotas lenkiškomis plombomis, praneša MKT.

Nusprendus vilkiką detaliai patikrinti paaiškėjo, kad pjuvenų briketų ten tebuvo pakrauta tik dėl akių: didžiąją krovinio dalį sudarė baltarusiškų cigarečių „Fest“ kontrabanda. Iš viso pareigūnai rado apie 450 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių, jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 1 mln. eurų.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vilkiko vairuotojas, Lenkijos pilietis M. M. buvo sulaikytas dviem paroms. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokurorai.