Moteris nusikaltimą padarė dirbdama buhaltere viename miesto lopšelyje-darželyje „Bangelė“. Teismas moterį pripažino kalta.

Bylos duomenimis, šis nusikaltimas padarytas 2010–2013 metais Šiauliuose. E. B., dirbdama viename miesto vaikų lopšelyje-darželyje buhaltere, iš šios įstaigos banko sąskaitos pervesdavo pinigus ne tik sau, bet ir savo močiutei. Buhalterė savo darbovietės pinigais taip pat padenginėjo skolą vienam bankui.

Tokios kelerius metus vykdomos piniginės operacijos nebuvo įtrauktos į buhalterinę apskaitą. Nusikaltimas išaiškėjo, kai minėtai įstaigai ėmė vadovauti nauja direktorė.

E. B. teisme kaltę pripažino, ji teigė, jog generatorius, kuriuo ji prisijungdavo prie banko sąskaitų, dažniausiai buvo laikomas darbe, tačiau kartais jį parsinešdavo į namus ir ten atlikdavo bankines operacijas. E. B. sakė, kad tikisi pasisavintus valstybės pinigus grąžinti gavusi giminaitės palikimą ir išvykusi su šeima dirbti į užsienį.

Teismas konstatavo, jog nusikaltimas yra įrodytas ne tik pačios kaltinamosios prisipažinimu, liudytojų parodymais, bet ir kita byloje esančia medžiaga.

Už padarytą nusikaltimą teismas E. B. skyrė laisvės apribojimą vieneriems metams keturiems mėnesiams. Teismo sprendimu nuteistoji per 8 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos turės neatlygintinai išdirbti 200 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose. Lopšeliui-darželiui E. B. turės atlyginti padarytą žalą – beveik 47 tūkst. euru. Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.