„Kaip sveikata?“ – iš už grotų mamos pasiteiravo S. Velečka. „Šiandien jai jau geriau“, – atsakė M. Bui.

Seno bičiulio apklausa

G. Vitkauskas Agurkinių gaujos byloje apklaustas kaip liudytojas. Paaiškėjo, kad būtent G. Vitkauskas, kuris, jo teigimu, su S. Velečka pažįstamas jau kokius 25 metus, Agurką ir supažindino su Aurelijumi Perminu, pravarde Šūdmaišis. Jis buvo vienas S. Velečkos patikėtinių, tačiau A. Perminas pirmasis ir pradėjo bendradarbiauti su teisėsauga ir taip buvo demaskuota Agurkinių gauja.

A. Perminas yra atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, jis turi saugomo liudytojo statusą. Tačiau pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme, kuriame turėjo liudyti, nepasirodė. Jis atsiuntė dokumentus, jog nuo kovo 6-osios iki balandžio 6 dienos gydosi Vokietijoje, jam taikomas chemoterapijos kursas.

Tačiau dar kovo 13 dieną jis Vilniuje buvo Generalinės prokuratūros prokuroro Tomo Meškausko darbo kabinete ir patikino, kad šią savaitę teisme liudys.

Neapsikentę tokios gudravimo, teisėjai A. Perminui skyrė mėnesio areštą, kad jis garantuotai būtų atvesdintas į teismą liudyti.

„Su A. Perminu susipažinau Marijampolėje, o paskui mūsų keliai vėl susikirto Kaune. Tada jį ir supažindinau su S. Velečka, su kuriuo kartu augome, esame pažįstami gal jau kokius 25 metus. Nežinau, ką jie kartu darė. Girdėjau, kad Šūdmaišis lyg į užsienį žmones veždavo. Jis buvo melagis, labai nepatikimas, š**ą maldavo, todėl ir gavo tokią pravardę“, – aiškino G. Vitkauskas.

Jis tvirtino, kad apie Agurkinių gaujos bylos aplinkybes esą nieko nežino, o tik tiek, kiek skaitė spaudoje.

„Pastaruoju metu iš S. Velečkos tik pasiskolindavau pinigų, paskui grąžindavau su palūkanomis. Manau, kad tuo jis ir vertėsi, tai liudijau ir jo byloje dėl neteisėto praturtėjimo“, – teigė G. Vitkauskas.

Jis išsigynė anksčiau savo duotų parodymų, jog egzistuoja Agurkinių gauja. „Kai buvau sulaikytas kaip įtariamasis kituose ikiteisminiuose tyrimuose, į izoliatorių-pataisos namus ateidavo pareigūnai, rodydavo nuotraukas ir klausdavo, ar pažįstu žmones. Aš atsakydavau, jog taip arba ne. Iš kur mano parodymuose atsirado sakiniai, kad tie žmonės yra „agurkiniai“, neįsivaizduoju“, – tvirtino G. Vitkauskas.

Jis liudijo ir tai, kad esą pareigūnai jam darė psichologinį spaudimą. „Kartą atėjo į izoliatorių ir pasakė, kad jei varysiu ant Sauliaus, tai man užsidegs žalia šviesa, galėsiu eiti namo. Bet kad aš neturiu, ką pasakyti. Saulius yra mano draugas“, – tikino liudytojas.

Jis apie tą neva patiriamą psichologinį smurtą laiške rašė ir S. Velečkai. Laišką jis Agurkui nusiuntė į Lukiškių tardymo izoliatorių.

Nuo žiniasklaidos M. Bui saugo S. Velečkos mama

G. Vitkauskas teismo posėdžio, kuriame turėjo liudyti, laukė sykiu su M. Bui, kuri pastaruoju metu stengiasi nepraleisti nė vieno posėdžio, kuriame nagrinėjama Agurkinių gaujos byla, nes į juos atvedamas S. Velečka.

Ji dalyvavo ir trečiadienį vykusiame posėdyje, tačiau su žiniasklaida nebendravo. Bendrauti su žurnalistais jai akivaizdžiai draudžia S. Velečkos mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)