Mieste dauguma vairuotojų buvo kultūringi, tad policijos pareigūnai nuvažiavo patikrinti Salininkų gatvių. Vilniaus pakraštyje net pažeme buvo pasklidę tiršti dūmai. Visai arti nuosavų namų degė didžiuliai žolės plotai. Ne vienas vietos gyventojas apie gaisrą pranešė bendruoju pagalbos telefonu, o atokiau stovinčio namo savininkas piktinosi, kad tie patys plotai dega kasmet, tik niekas žemės savininko nenubaudžia, nes kas padega žolę niekas nematė.

Vos įvažiavus į Salininkus, pareigūnus sudomino motociklininkas su „Honda“. Jis iš pagrindinės gatvės pasuko į kelią prie parduotuvės.

Policijos pareigūnai pasuko paskui ir per garsiakalbį paprašė vairuotojo sustoti. Šis nepakluso ir nėrė pro parduotuvės kiemą į kitą gatvę.

Policijos pareigūnai, įjungę garsinius signalus, jį persekiojo. Gatvėje pareigūnai susilygino su neklusniu motociklininku, tačiau šis staiga pasuko pėsčiųjų taku tarp namų. Motociklininko manevras buvo nelabai vykęs – jis atsitrenkė į vielinę tvorą, tačiau greitai pasitraukė nuo tvoros ir nurūko siauru taku. Vienas pareigūnų šoko iš automobilio ir bėglį persekiojo bėgte, kitas automobiliu apvažiavo kiemus. Žmonės, pamatę pareigūnus, nė neklausiami nurodė kuria kryptimi sprunka „Hondos“ vairuotojas. Vienas automobilio vairuotojas bandė padėti bėgusiam pareigūnui ir jį paėmęs savo automobiliu, kartu persekiojo motociklininką.

Panašu, kad motociklininkas gerai žino vietos kelius, jam pavyko pasprukti. Patikrinus duomenų bazę paaiškėjo, kodėl motociklininkas spruko – jis vairavo neseniai pirktą ir dar neperregistruotą motociklą. Tačiau tai nesutrukdys išsiaiškinti, kas yra paskutinis motociklo savininkas, tad pokalbio su policija ir baudos bėgliui vis tiek nepavyks išvengti. Taip pat gali būti atimtas ir vairuotojo pažymėjimas, jei bėglys jį turėjo.

Vilniuje - baudos už kalbėjimą telefonu

Sostinės keliuose per kelias valandas baudas už kalbėjimą telefonu be laisvų rankų įrangos užsidirbo tik du vairuotojai. Pareigūnai Vilniaus gatvėmis patruliavo nuo 10 valandos ryto. Dar iki gaudynių Salininkuose. Pareigūnai pastebėjo, kad vairuotojų kultūra gerėja. Įžūliai vairuojančiųjų dienos metu neužfiksuota. Tačiau porai vairuotojų teko priminti, kad vairuojant imti į rankas telefono negalima.

Vienas garbaus amžiaus vyras Kalvarijų gatvėje nepraleido nežymėto policijos pareigūnų automobilio, kai policininkai norėjo persirikiuosi iš pirmos į antrą juostą. „VW Passat“ vairuotojas kalbėjo telefonu. Pareigūnai jį sustabdė.

Žmogus graužėsi, kad pasielgė nemandagiai ir pažeidė taisykles, o dabar už tai teks mokėti baudą. Vyras nepyko, labai apgailestavo dėl savo poelgio. Jis tikino, kad paprastai telefono į rankas neima kai vairuoja, tačiau dabar paskambino jo dukra. Dėl trumpo pokalbio dabar teks sumokėti 14 eurų (pusę baudos sumos, nes neturi galiojančių nuobaudų). Laukdamas kada išrašys baudą žmogus atviravo, kad gerokai anksčiau yra užsidirbęs baudą už greičio viršijimą, tačiau tikino, kad stengiasi būti klusniu ir mandagiu vairuotoju.

Dar vienas telefoną į rankas paėmęs vyras, vairavęs automobilį „Volvo“, įkliuvo Konstitucijos prospekte. Vairuotojas buvo neužsisegęs ir saugos diržo. Žmogui taip pat skirta bauda. Vairuotojas nebuvo kalbus, tačiau jis nesiginčijo ir sutiko, kad pasielgė netinkamai.

Baigiantis darbo dienai Lukiškių gatvės sankryžoje užfiksuotas įžūlus „Opel Movrano“ vairuotojo manevras. Vairuotojas per dvi eismo juostas pranėrė pro kitus vairuotojus. Policijos pareigūnai pasivijo mikroautobuso vairuotoją, kuris ėmė apgailestauti dėl savo poelgio. Šis vairuotojas užsidirbo didžiausią baudą - gresia susimokėti iki 140 eurų. Jis trims mėnesiams gali netekti ir vairuotojo pažymėjimo.