Visi Plytines gatve važiavę vairuotojai buvo blaivūs. Užfiksuota tik keletas smulkių pažeidimų. Maždaug po valandos pareigūnai nuvažiavo į Nemenčinės plentą.

Čia surašyti keli protokolai dėl to, kad automobiliams neatlikta techninė apžiūra. Keletas vairuotojų sukėlė įtarimų ir jie buvo patikrinti alkoholio matuokliu.

"Audi" vairuotojas jau iš to atkreipė į save pareigūnų dėmesį - neprivažiavęs policijos kordono jis sustojo, užsidegė cigaretę, kiek parūkė ir tik tada pajudėjo toliau. Sustabdytas vyriškis iškart prisipažino, kad išvakarėse su žmona gėręs šampano. Nes dirba tolimųjų reisų vairuotoju ir tik dabar grįžęs į namus galėjo sutuoktinę pasveikinti su Moters diena.

Tačiau alkoholio matuoklis parodė tris nulius. Pamatęs fotografą vyriškis linksmai pasiteiravo, kad jį "rodys per teliką". Sužinojęs, kad būtų buvęs parodytas, jei būtų "pripūtęs" į alkotesterį, vairuotojas šmaikštavo toliau: "Kur čia gavus čierkelę? Išlenkčiau, kad parodytumėt".

O "Ford Focus" vairuotojas policininkus nustebino. Iš išvaizdos jis atrodė smarkiai girtas: kvapas, drebančios rankos, paraudusios akys, suprakaitavęs ir t.t. Tačiau alkoholio matuoklis parodė tik 0,16 prom.

Vyras sakė, kad išvakarėse su uošviu išgėrė butelį degtinės ir skardinę alaus. O kitą dieną jis visada atrodantis smarkiai girtas - organizmas toks.

Dar vienas patikrintas vairuotojas (kaip paaiškėjo, visiškai blaivus) tikino, kad ir vakarykščiai negėrė - žmona naujus kvepalus jam nupirko, o jų kvapas toks, kad gali sukelti įtarimų.

Ir galų gale įkliuvo tikrai neblaivus vairuotojas - jam nustatytas vidutinis girtumas. Automobilį "BMW 520" vairavęs vilnietis (gim. 1966 m.) "pripūtė" 1,64 prom.

Rašant protokolą ir tikrinant duomenų bazę paaiškėjo, kad šis vairuotojas yra dar ir greičio mėgėjas - jis tris kartus užfiksuotas stacionariais greičio matuokliais, dvi baudos dar nesumokėtos.