Pareigūnams pradėjus darbą sustabdytas Latvijos pilietis sakė, kad čia ne jo šventė, jis negeria, tad policija turėtų stabdyti savus. Latvio prognozė išsipildė. Vilniaus plente, kone pirmas sustabdytas vairuotojas, automobilio salone pasikabinęs 1-os vietos medalį, buvo neblaivus.

Automobilio „Opel“ vairuotojui Vytautui Ž., gim. 1993 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1.20 prom. alkoholio. Jis sakė važiuojantis į darbą. Vytautas dirba užsienio kapitalo įmonėje, tad laisadienio neturėjo. Vytautas sakė, kad išvakarėse susipyko su mergina, išgėrė tris „pūsles alaus“. Įkliuvęs gailėjosi. Labai gailėjosi, kad susipyko, kad gėrė, gailėjosi, kad vairavo.

Kitoje Vilniaus plento pusėje sustabdyto automobilio „Fiat Punto“ vairuotojas Redas V., gim. 1981 m., vairuotojo pažymėjimą buvo pragėręs labai seniai, net laikas atsiimti jau praėjęs. Taigi, jam surašytas protokolas už vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo. Bet, kaip sakoma, viena bėda nevaikšto. Kol buvo rašomas protokolas, „numirė“ automobilio „Fiat“ akumuliatorius. Nedaug malonumo patyrė žmonės, stumdami mašiną į kalną.

Tuo metu tame pačiame Vilniaus plente, buvo sustabdytas ir dar vienas neblaivus vairuotojas. Automobiliu „Audi A4“ kaunietis važiavo iš Klaipėdos. Kovo 11-ąją gimimo dieną švenčiančiam vairuotojui Viktorui, gim. 1981 m. nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.54 prom. alkoholio.

Kaunietis su bičiuliu po stintų žvejybos vyko namo. Vyrai sakė gėrę kartu, tačiau automobilio keleivis buvo visiškai blaivus, tad buvo kam parvairuoti į Kauną.

Netrukus buvo užtverta Liepojos gatvė. Vienas vairuotojas, pamatęs laikinas policijos barikadas, bandė nusukti į Panevėžio gatvę. Čia taip pat stovėjo policijos ekipažas, kuris laukė bandančiųjų išsisukti nuo patikrino. Paaiškėjo, kad žmogus neturėjo vairuotojo pažymėjimo, tad jam surašytas protokolas.

Policijos ekipažai trumpam buvo užsukę ir į Liepų gatvę. Čia panaikinta sustabdyto automobilio „Volvo XC 90“ techninė apžiūra. Vairuotojas atsisakė nulupti nuo priekinių šoninių stiklų tamsintą plėvelę. Tikino, kad nemoka to padaryti. Šių stiklų šviesų laidumas tesiekė 32,2 proc. o turi būti 70.

Vidurdienį ekipažai persikraustė į Klaipėdos rajoną. Kelyje iš Šilutės prie Dumpių kaimo sustabdyto automobilio „VW Lupo“ vairuotojui Gintarui P., gim. 1960 m., nustatytas lengvas girtumas – 0.83 prom. alkoholio. Šalia vairuotojo sėdėjo blaivus tėvas.

Naktį sodyboje puotavusi kompanija susirado blaiviausią dalyvį ir patraukė į Kovo 11-oios renginius Klaipėdoje. Automobilį „Volvo S 80“ vairavusiam, kompanijos nuomone, blaiviausiam linksmybių dalyviui Vaidui M., gim. 1991 m., nustatytas vidutinis girtumas – 1.69 prom. alkoholio.

Kiek atokiau bandė vietomis susikeisti automobilio „Toyota Avensis“ vairuotojas ir keleivė. Pareigūnai tai pastebėjo ir patikrino abiejų blaivumą. Automobilį vairavęs vyras neskubėjo tikrintis, prieš tai jis skambino advokatams, nesiteikė su policininkais kalbėtis, elgėsi arogantiškai. Tik moteris prisipažino, kad vyras išvakarėse buvo gėrės, todėl pamatę policijos postą, nutarė apsikeisti vietomis.

Kai policijos alkoholio matuoklis parodė, kad abu yra blaivūs, vyro elgesys pakito. Jis pasveikino su Kovo 11-osios švente ir pareigūnams palinkėjo geros kloties tarnyboje.