Tarp išaiškintų pažeidimų nemažai keliančių ypatingą grėsmę eismo saugumui.

Klaipėdos rajone pareigūnams įtarimus, kurie ir pasitvirtino, sukėlė automobilis „Audi 100“. Vidutinio amžiaus vairuotojas buvo akivaizdžiai neblaivus: alkoholio kiekio matuoklis parodė 1,11 promilės girtumą. Paaiškėjo, kad prie vairo - pareigūnas, 45 metų Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vadas, prane6a Lietuvos keli7 policijos tarnyba.

Patikrinus dar vieną įtarimą sukėlusį automobilį, nuojauta pareigūnų taip pat neapgavo: prie „VW Transporter“ vairo sėdėjusiam teisės vairuoti neturinčiam vidutinio amžiaus Pagėgių gyventojui nustatytas lengvas 0,47 promilės girtumas.

Dar vienas teisės vairuoti neturintis vyras vairavo taksi automobilį „Mercedes Benz“. Nustatyta, kad teisė vairuoti iš jo buvo atimta, o terminui pasibaigus, 35 metų vyras sąlygų vairuotojo pažymėjimui susigrąžinti neįvykdė.

Policijos pareigūnai taip pat išaiškino ir kelis pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejus, laimei, netapusius skaudžių eismo įvykių priežastimi.

Štai jaunas vyras, vairuodamas motociklą „Honda CBR 1000“, važiavo ne tik dideliu greičiu, ant vieno rato, bet ir pavojingai manevravo - tokiu būdu keldamas didelę grėsmę savo ir kitų eismo dalyvių saugumui. Už tokį važiavimą motociklo vairuotojui gresia bauda iki 579 eurų su teisės vairuoti atėmimu iki 2 metų.

Automobilio „BMW 520“ vairuotojas taip pat buvo nedrausmingas ir neatidus - už vienu metu ir paeiliui daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, neatsargų manevravimą 30-mečiui vyrui, nepateikusiam pareigūnams vairuotojo pažymėjimo, gresia 231 euro bauda ir pusmečio trukmės poilsis nuo vairavimo.

Jauni vairuotojai ne tik chuliganiškai ir pavojingai vairavo, bet ir pasirodė mėgstantys greitį. Pakeliui iš Klaipėdos į Vilnių buvo sustabdytas jaunas vairuotojas, kuris leistiną greitį viršijo beveik 60-čia km/val., o apynaujo automobilio „Opel Astra“ vairuotojas važiavo net 173,7 km/val. Vyriškis policijos pareigūnams paaiškino, kad norėjo išbandyti maksimalų automobilio važiavimo greitį. Deja, vyras greičiausiai vairuoti dar kurį laiką negalės: toks greičio viršijimas užtraukia baudą vairuotojams iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu iki 6 mėnesių, o pradedantiesiems vairuotojams - baudą iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų ir šešių mėnesių.

Ne tik automobilių vairuotojai, linkę pavojingai pažeisti Kelių eismo taisykles, stebino policininkus. Klaipėdos rajone patikrinus dviratį vairavusį pusamžį vyrą, jam nustatytas 2,51 promilės girtumas. Nedaug nuo šio eismo dalyvio atsiliko ir šešiasdešimtmetis vadeliotojas: ant grūdų maišo įsitaisiusio vyro girtumas - 1,74 promilės.

Abejingumas eismo saugumui ir nerūpestingas Klaipėdos apskrities vairuotojų elgesys taip pat dažnas, kaip ir pavojingi įpročiai vairuojant. Tai rodo šie skaičiai: 15 vairuotojų net nemanė pasirūpinti automobilio civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, 10 vairuotojų važiavo neužsisegę saugos diržo, dar 10 - naudojosi mobiliaisiais telefonais vairuodami, o 5 vairuotojai eksploatavo automobilius, kuriems neatlikta privalomoji techninė apžiūra.

Lietuvos kelių policijos tarnyba dar kartą informuoja, kad šią savaitę, kovo 9-15 dienomis, Europos šalių, taip pat ir Lietuvos kelių policijos pareigūnai vykdo policines prevencines priemones, skirtas vairuotojų ir keleivių saugos diržų, vaikų vežimo automobiliuose taisyklių laikymosi kontrolei užtikrinti, taip pat pareigūnai visą savaitę kontroliuos ir vairuotojų naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant atvejus.