Svetima sąskaita pralobti jaunajai pardavėjai nepavyko – kad iš parduotuvės kasos dingsta pinigai, labai greitai pastebėjo parduotuvės administracija. Vos per kelias dienas parduotuvei buvo padaryta beveik 500 eurų turtinė žala.

Sučiupti didelio darbo stažo neturėjusią pardavėją Kaišiadoryse nebuvo sudėtinga – peržiūrėjus parduotuvėje įrengta vaizdo kamera padarytus įrašus paaiškėjo ne tik schema, pagal kurią veikė pardavėja, bet ir tai, kaip ji elgėsi su savo klientais.

Viename įraše buvo užfiksuota, kaip prieš uždarydama parduotuvę, apie 2 val. nakties, pardavėja su dviem vyriškiais tiesiog darbo vietoje vartoja alkoholinius gėrimus ir netgi su jais šoka. Vėliau, kai šie išėjo, pardavėja suskaičiavo pinigus – dalį jų įdėjo į stalčių, o kitus pasiėmė sau.

Parduotuvėje atlikus prekių inventorizaciją paaiškėjo, kad trūksta prekių už 700 eurų, tačiau nustatyta, kad Inga J. per kelias dienas pasisavino 449 eurus.

Alkoholinių gėrimų parduotuvės vadybininkė pareigūnams pasakojo, kad Ingrida J. į parduotuvę buvo priimta praėjusių metų spalį, o atleista – lapkritį.

„Pradžioje Ingrida J. buvo normali darbininkė, bet spalio 31 d. atėjusi į darbą pastebėjau, kad yra įtartinai daug anuliuotų kasos čekių – pradėjau tikrinti kasos juostą, stebėti, kokiu laiku tie čekiai anuliuoti, atsisukinėti filmuotą medžiagą ir bandžiau aiškintis, ar klientai tikrai nusiperka ir sumoka už tą prekę, – sakė liudytoja. – Išsiaiškinau, kad tuomet, kai klientas prieidavo prie kasos su išsirinkta preke, Ingrida J. nuskenuodavo prekės kodą, po to kasos aparate užsidegdavo informacija, kiek reikia sumokėti, tada klientas paduodavo pinigų pardavėjai, o ši skaičiavimo mašinėle pasiskaičiuodavo, kiek klientui duoti grąžos. Po to ji anuliuodavo čekį ir paspausdavo kasos aparate mygtuką – „stalčius“, ir iš kasos aparato klientui paduodavo grąžą.“

Anot parduotuvės vadybininkės, jeigu pardavėja į kasos aparatą įvestų duodamą kliento sumą, tai ji turėtų paspausti klavišą „grynais“, kuris ir parodytų, kiek reikia atiduoti grąžos, tačiau, padarius šį veiksmą, negalima būtų grįžti atgal ir anuliuoti kasos čekio. 

„Tokiu būdu Ingrida J. anuliavo labai daug čekių – taip aptarnavo beveik kas antrą klientą“, – sakė vadybininkė.

Paaiškėjus aferai, ji su parduotuvės vadovybe nuvyko į Ingridos J. namus.

„Atsiklaupusi ant kelių ji maldavo nepranešti policijai“, – sakė aferą atskleidusi vadybininkė.

Kad pasisavino svetimus pinigus, Ingrida J., kuri buvo pasirašiusi visiškos materialinės atsakomybės sutartį, net neneigė.

„Dirbdama po truputį pasiimdavau pinigų iš kasos, dažniausiai tai būdavo po darbo, kai suskaičiuodavau kasą“, – pardavėja teisinosi, kad jai labai reikėjo pinigų, nes ji viena augina dukrą, o jos atlyginimas buvo toks mažas, jog ji esą net neturėjo pinigų vaistams.

„Tikėjausi vėliau grąžinti pasisavintus pinigus“, – tikino ji.

Dabar bedarbės pašalpą gaunanti Kaišiadorių gyventoja buvo atleista iš darbo, ji buvusiam darbdaviui dalį žalos atlygino, o likusią sumą žadėjo grąžinti vėliau.

Ingridos J. baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė, kad nekyla abejonių, kad pardavėja pasisavino jai patikėtą turtą ir dėl to pripažino kalta – jai skirti 4 mėnesiai viešųjų darbų, įpareigojant ją dirbti kiekvieną mėnesį po 20 val. visuomenės labui.