Teismas informuoja, kad kartu apeliacinės instancijos teismas pakeitė Šiaulių apygardos teismo 2014 m. lapkričio 20 d. nuosprendį ir pripažino D. Mauricko atsakomybę lengvinančia aplinkybe tai, kad jis prisipažino nužudęs nukentėjusįjį ir dėl to gailisi, išgyvena, ne kartą atsiprašė nužudytojo šeimos, ketina dirbti ir įkalinimo įstaigoje, ir atlikęs bausmę, kad atlygintų jiems padarytą žalą.

Teismo vertinimu, vien šios aplinkybės nėra pakankamas pagrindas švelninti jam bausmę, kadangi nusikaltimą vyriškis padarė atlikdamas kitu nuosprendžiu paskirtą laisvės apribojimo bausmę, ne kartą bausmės atlikimo metu buvo baustas administracine tvarka, nusikaltimas itin sunkus ir sukėlęs negrįžtamas pasekmes, o vyras yra linkęs nepaklusti visuomenėje priimtoms elgesio normoms. Teismo nuomone, būtent tokia skundžiamu nuosprendžiu paskirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė yra teisinga ir leis įgyvendinti bausmės paskirtį.

Šiaulių apygardos teismas iš nuteistojo D. Mauricko buvo priteisęs Kauno teritorinei ligonių kasai už nukentėjusiojo gydymą šiek tiek virš 3 tūkst. eurų, nužudytojo žmonai – virš 43 tūkst. eurų neturtinės ir apie 1200 eurų turtinės žalos, o nukentėjusiojo motinai – apie 8,6 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Ši nuosprendžio dalis palikta nepakeista.

Primename, kad incidentas įvyko 2013 m. spalio viduryje Raseiniuose, kai nereikšmingo konflikto su nukentėjusiuoju metu D. Maurickas kelis kartus smūgiavo vyriškiui į galvą, taip sukeldamas jam sunkią galvos traumą, dėl kurios vyras po savaitės mirė ligoninėje. Kartu su D. Mauricku už nežymų sveikatos sutrikdymą buvo teisiamas ir nuteistojo brolis E. Maurickas, tačiau jo atžvilgiu nuosprendis nebuvo skundžiamas.

Apeliacinį skundą pateikęs nuteistasis D. Maurickas prašė bent vieneriais metais sušvelninti jam bausmę pripažinus, jog jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir dėl to nuoširdžiai gailisi.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.