Po aštuntos valandos vakaro, už Rimkų gyvenvietės, nuo kelio nuskriejo automobilis „VW Touran“. Automobilis du kartus vertėsi per stogą. Kai atvyko policijos pareigūnai, laukuose vaikščiojo neblaivus vyriškis ir ieškojo iš mašinos išbirusių daiktų.

Vyriškis neslėpė, kad jis vairavo savo automobilį. Anot jo, posūkyje tiesiog nesuvaldė. Ta vieta tikrai sunkiai įveikiama girtiems vairuotojams – nuo seno vadinama „girtuoklių posūkiu“.

Nuo piliečio Alberto J., gim. 1958 m., sklido labai stiprus alkoholio kvapas. Vyras kalbėjo nerišliai, tačiau alkoholio matuokliu tikrintis girtumą atsakė. Albertas prašė surasti iš mašinos iškritusią rankinę. Ten turėjo būti ir dokumentai.

Policijos pareigūnai pievoje rado maisto produktų maišelį su pusiau nugertu buteliu degtinės ir užkandos likučiais. Maišelyje buvo ir rankinė su dokumentais. Albertas išsigynė, kad maišelio turinys priklauso jam, tačiau pripažino, kad dokumentai yra jo.

Vyras kartas nuo karto griebdavosi už krūtinės širdies plote, teigdamas, kad jam bloga, o ryt, anot jo, bus dar blogiau. Išlipęs iš policijos mašinos griuvinėjo, gaudė orą. Į avarijos vietą buvo buvo iškviesti medikai, tačiau dar jiems neatvykus, pilietis Albertas jų paslaugų atsisakė. Sakė, nebevaidins sergančio. Medikų ekipažas buvo atšauktas, o jis ir toliau ginčijosi su pareigūnu, kuris prašė pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu.

Atsisakymas tikrintis girtumą prilyginamas sunkiam girtumo laipsniui. Mašina išvežta į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Tuo pačių metu, kitoje uostamiesčio pusėje, P. Lideikio gatvėje, netoli Melnragės, žmonės sustabdė po kelią vinguriavusio visureigio „Nissan Juke“ vairuotoją. Jie iškvietė policiją.

Atvykę pareigūnai Jelenai M., gim. 1974 m., nustatė sunkų girtumo laipsnį – 2.98 prom. alkoholio. Tai girčiausia Klaipėdoje prie vairo įkliuvusi moteris. Be to pareigūnai išsiaiškino, kad praėjusių metų viduryje ji Klaipėdoje padarė avariją ir iš įvykio vietos pabėgo. Netrukus moteris buvo sulaikyta. Tuomet jai nustatytas net 3.18 prom. girtumas.

Kadangi per mažiau nei metus Jelena M. antrą kartą įkliūva prie vairo neblaivi, visureigis „Nissan Juke“ bus konfiskuotas.

Automobilis pagamintas 2011 metais, tačiau jau gerokai apdaužytas. Jo salone pareigūnai aptiko primėtytų tuščių alkoholinių gėrimų butelių.