Atvykę policijos pareigūnai rado lengvąjį automobilį, kuris buvo paliktas tarp namo sienos ir stovėjimo aikštelės. Automobilio durelės neužrakintos, buvo paliktos įjungtos trumposios šviesos, ant galinės sėdynės mėtėsi vaikiški piešiniai, o bagažinėje tykiai sėdėjo šuo.

Automobilis „Toyota Corolla Verso“ dar kliudė stovėjimo aikštelėje stovėjusį automobilį „Nissan Almera“. Pagal vėžes matėsi, kad automobiliu bandyta išvažiuoti atbulomis į kalną.

Pareigūnai nustatė, kad automobilis priklauso Eglei R., gim. 1980 m., gyvenančiai pakankamai toli nuo įvykio vietos. Buvo iškviestas evakuatorius, o patys pareigūnai apsilankė automobilio „Nissan“ vairuotojo bute, tačiau šis apžiūrėjęs savo mašiną, pretenzijų dėl nubrėžto priekinio bamperio nereiškė.

Tuo metu įvykio vietoje pasirodė neblaivi moteris ir, pamačiusi policijos pareigūnus, apsidžiaugė, kad dabar tai padės šioje keblioje situacijoje – išvairuos automobilį.

Policijos pareigūnai išties padėjo, tik iš pradžių buvo išleistas pasilakstyti šuo, o po to patikrintas vairuotojos blaivumas – moteriai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2.42 prom. alkoholio.

Moteriškė paaiškino, kad atvažiavo į svečius. Manevruodama ankštoje aikštelėje sumaišė pedalus ir vos neatsitrenkė į namo sieną.

Automobilis išvežtas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę, vairuotoja nuvežta į kelių policijos biurą, kur jai rašytas protokolas. Šunelį (vėliau išaiškėjo, kad tai kalaitė) namo parvežė pakeliui važiavęs techninės pagalbos automobilio vairuotojas.

Beje, kalaitė tikrai išauklėta ir protinga. Policijos pareigūnas atidarė tarnybinės mašinos bagažinę, ji stryktelėjo vidun. Pasiruošė kelionei. Tačiau namo ji keliavo kitu automobiliu – techninės pagalbos mašina, gabenusi jos šeimininkės automobilį į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.