Pareigūnai informuoja, kad pas sulaikytuosius rasti ne tik labai dideli kiekiai heroino, bet ir psichotropinės medžiagos – amfetaminas bei „extazy“. Kvaišalų tiekėjas siejamas su organizuotu nusikalstamumu.

Uostamiesčio pareigūnai dar 2014 m. spalio mėnesį gavo informacijos, kad Klaipėdos mieste Šaulių gatvės daugiabutyje dideliais kiekiais platinama narkotinė medžiaga – heroinas.

Įtariama, kad narkotikus išsinuomotame bute platino anksčiau už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei šių medžiagų kontrabandą teistas 1983 metais gimęs klaipėdietis. Įtariamasis niekur nedirbo. Kratos metu bute pareigūnai aptiko apie 20 g heroino bei psichotropinių vaistų.

Tyrimo metu gauta duomenų, kad heroiną dideliais kiekiais sulaikytajam tiekė su organizuotu nusikalstamumu siejamas ir kelis kartus už plėšimus bei vagystes teistas klaipėdietis. 1988 metais gimęs nedirbantis įtariamasis pastaruoju metu persikėlė gyventi į Palangą ir į uostamiestį atvykdavo registruotis darbo biržoje bei nusikalstamiems sandoriams vykdyti.

Kratos metu jo bute KPONTV pareigūnai rado ir paėmė labai didelį kiekį heroino (apie 70 g), amfetamino bei daugiau nei 100 tablečių su psichotropine medžiaga – MDMA.

Be to, buvo sulaikyti ir trys narkotikus vartojimui įsigiję asmenys.

Neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis dideliais ir labai dideliais kiekiais bei kvaišalų platinimu įtariami asmenys suimti.

Iš neteisėtos apyvartos paimtų kvaišalų „gatvės“ vertė – apie 7 000 eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

LR BK 260 str. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.