Teismo atstovas Vytautas Jončas informavo, kad pareigūną pripažino kaltu.

Nusikaltimai padaryti 2012 ir 2013 metais. Bylos duomenimis, užpraeitų metų lapkričio 27 dieną R. Kačinskis mažeikiškiui verslininkui K. N. pareiškė, kad jo įmonės darbuotojas prekiauja kontrabandinėmis cigaretėmis. Už tai, kad nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, policininkas pareikalavo 2000 litų kyšio ir maždaug po 10 minučių pokalbio policijos pareigūnas pinigus gavo.

2013 metų liepos 29 dieną policijos tyrėjas verslininką vėl ėmė provokuoti duoti kyšį už tai, kad nebus pranešta policijai apie K. N. įmonėje esamus pažeidimus.

Neapsikentęs verslininkas apie tokį policijos pareigūno poelgį informavo Telšių apskrities policijos komisariato Imuniteto tarnybą. Netrukus teismo nutartimi buvo sankcionuotas ir pradėtas policininko sekimas. Tų pačių metų rugsėjo 18 dieną R. Kačinskis, atvykęs pas verslininką ir gavęs 1600 litų kyšį, išvyko į policijos komisariatą. Čia vyras buvo sulaikytas su įkalčiais – pažymėtais pinigais.

Policininko auka tapo ir viena verslininkė, iš kurios R. Kačinskis buvo paėmęs 1000 litų kyšį. Moteris taip pat pagalbos kreipėsi į policijos Imuniteto tarnybą.

R. Kačinskis ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme savo kaltę paneigė. Jis pateikė versiją, kad 2000 litų iš verslininko paėmęs kaip skolą. Tačiau tokią versiją teismas atmetė kaip gynybinę. Nusikaltimas įrodytas nuosekliais liudytojų, nukentėjusiųjų parodymais, specialiųjų tarnybų pateikta medžiaga.

R. Kačinskis už padarytus nusikaltimus teismas skyrė 9000 eurų bauda. Kol nuosprendis įsiteisės, teismo sprendimu R. Kačinskis lieka nušalintas nuo pareigų.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.